1. Haberler
  2. Emek
  3. Elazığ’da Maden İşçileri 2 Yıllık Alacakları İçin Greve Çıktı

Elazığ’da Maden İşçileri 2 Yıllık Alacakları İçin Greve Çıktı

Elazığ’ın Maden ilçesinde Yıldızlar SSS Holding’e bağlı Yıldızlar Eti Gümüş işletmesinde çalışan maden işçileri, iki yıldır ödenmeyen ücret ve primleri nedeniyle greve gitti. İşçiler, haklarını alana kadar direnişi sürdüreceklerini belirterek üretimden gelen güçlerini kullandıklarını vurguladı.

featured
Google'da Abone Ol service service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ELAZIĞ – Yıldızlar Eti Gümüş maden işletmesinde istihdam edilen işçiler, uzun süredir sistematik olarak ücret ve sosyal haklarının gasp edildiğini dile getirdi. İki yıllık alacaklarını tahsil edemeyen işçilerin başlattığı grev, maden sektöründeki yaygın emek sömürüsünün bir yansıması olarak öne çıkıyor. Bu tür işletmelerde, üretim sürecinde en ağır koşullarda çalışan madenciler, sermaye sahiplerinin kâr hırsı karşısında temel haklarından mahrum bırakılıyor.

Direnişin Seyri ve İşçilerin Talepleri

İşçiler, alacaklarının derhal ödenmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi taleplerini net bir şekilde ortaya koydu. Grev kararının ardından işletme önünde başlayan direniş, haklarını alana kadar devam edeceği yönünde kararlılık gösteriyor. Maden işçileri, benzer süreçlerde sıkça karşılaşılan baskı ve yıldırma politikalarına karşı kolektif örgütlenmeyle yanıt veriyor.

Maden Sektöründe Yapısal Sorunlar

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde madencilik faaliyetlerinde görülen ücret gaspları, güvencesiz çalışma ve iş güvenliği eksiklikleri, bu grevi yalnızca lokal bir olay olmaktan çıkarıyor. İşçiler, madenlerin ulusal kaynaklar olduğu gerçeğine rağmen, özel sermaye tarafından sömürüye açık hale getirilmesine karşı duruş sergiliyor. Bu direniş, emek ile sermaye arasındaki eşitsiz ilişkinin somut bir sonucudur.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir