İstismar Ettiği Gencin Ölümüne Neden Olan Sanığa 26 Yıl Hapis

featured

Tekirdağ Çorlu’da 23 yaşındaki Emre Y., 2019 mart ayında, 9 yaşından 18 yaşına kadar cinsel istismarına maruz kaldığı iddiasıyla akrabası olan 69 yaşındaki V.T. hakkında suç duyurusunda bulundu. Emre Y., bir ay sonra intihar etti. Tutuklu yargılanan V.T. hakkında karar dün çıktı. 

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya V.T. bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı, tarafların avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.
Basına kapalı görülen duruşma sonrası mahkeme heyeti sanık V.T’yi 26 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Avukat Merve Uçanok, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl ağustostan beri bir hukuk mücadelesi verdiklerini ve bu mücadeleyi kazandıklarını belirtti.

Verilen karardan mutlu olduklarını ifade eden Uçanok, “Emre hayattayken bu hukuk savaşını başlatmıştı. Geç oldu belki ama bugün adalet sağlandı. Emre aramızda yok belki ama bugün adalet sağlandı. Bu yüzden Emre’miz mezarında rahat uyusun. Gerçekten de bu dava bütün mağdur çocuklara umut ışığı olsun. Bunu canı gönülden diliyorum.” dedi. (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!