1. Haberler
  2. Hukuk-Adalet
  3. Kayıp Yakınları: Kemiklerimizi Versinler, Bir Mezarımız Olsun

Kayıp Yakınları: Kemiklerimizi Versinler, Bir Mezarımız Olsun

Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği, Diyarbakır, Batman ve Hakkâri’de düzenledikleri eylemlerde sevdiklerinin akıbetini sormaya devam etti.

featured

Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği, Diyarbakır, Batman ve Hakkâri’de düzenledikleri eylemlerde sevdiklerinin akıbetini sormaya devam etti. “Barış olacaksa kemiklerimizi versinler, bir mezarımız olsun” çağrısı öne çıktı.

Diyarbakır

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, 852’nci hafta eylemini Koşuyolu Parkı’ndaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirdi. Gözaltında kaybedilenlerin fotoğrafları taşınan eylemde, 1 Haziran 1994’te Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Uzunova köyünden kaçırılan Vasıf Öztürk’ün akıbeti soruldu.

İHD yöneticisi Yakup Güven, 852 haftadır sürdürülen mücadelenin devlet tarafından görmezden gelindiğini ifade etti. Vasıf Öztürk’ün hikâyesi okundu, ailesinin yıllardır süren başvurularının sonuçsuz bırakıldığı vurgulandı. Eylemde söz alan Hatice Tekdağ, 1994 yılında kaybedilen eşi Ali Tekdağ’ın bulunmasını isteyerek “Kemiklerimizi istiyoruz, bir mezarımız olsun. Barış olacaksa, önce kayıplarımızdan başlasın” dedi.

Batman

Batman’da kayıp yakınları ve İHD üyeleri, 688’inci hafta buluşmasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” pankartının taşındığı eylemde, 28 Mayıs 1994’te kaybedilen İsmail Ağaya’nın akıbeti soruldu.

Ağaya’nın, Özgür Ülke gazetesi dağıtıcılığı yaptığı ve gözaltında kaybedildiği ifade edildi. Annesi Müfide Ağaya’nın “Ömrüm oğlumu sormakla geçti” sözleri eylemde duygusal anlara neden oldu.

Hakkâri (Yüksekova)

İHD Hakkâri Şubesi ve kayıp yakınları, 178’inci hafta eylemini Yüksekova’daki Sanat Sokağı’nda yaptı. Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay’ın faillerinin yargılanmasını isteyen eylemde, “Failler belli, kayıplar nerede?” pankartı açıldı.

Katledilen Hacı Karay’ın torunu Helin Baran, üç ismin 3 Haziran 1994’te İstanbul Yeşilyurt’ta polis olduklarını söyleyen kişilerce kaçırıldığını ve ertesi gün işkence edilmiş cenazelerinin Bolu’da bulunduğunu anlattı. Baran, yıllar süren adalet arayışının sonuçsuz kaldığını, sanıkların beraat ettiğini, ancak mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı: “Kaç yıl geçerse geçsin, tüm kayıplarımız için adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz.” (MA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.