Devlet Terörü Tüm Dünyada Can Alıyor

featured

Meksika’da Victoria Salazar Arriaza isimli mülteci bir kadın polisler tarafından acımasızca katledildi. İnternette dolaşıma sokulan bir videoda Victoria Salazar’ın kadın bir polis tarafından yere yatırıldığı ve üzerine basıldığı görülüyor. Meksikalı polislerin bu orantısız güç kullanımı geçtiğimiz yıl ABD’de öldürülen George Floyd’u hatırlattı. 

Ters kelepçelenen Victoria Salazar’ın ardından hareketsiz kalıyor ve ayakkabısız bir şekilde polis aracına bindiriliyor. 

Daha sonra yapılan otopsi açıklamasında Victoria Salazar’ın boynunun kırıldığı belirtildi. 

Meksika devlet başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, mülteci kadının katledilmesini kınarken, yetkililer bölgede bulunan 4 polis hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

Al jazeera’da yer alan habere göre 36 yaşındaki Salvadorlu Victoria Salazar mülteci olarak 2 kızıyla birlikte 3 yıldır Meksika’nın başkentinde yaşıyordu. 

Ayrıca El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, sorumluların yargılanmısını isterken, Victoria’nın kızlarına bakacağını ve ihtiyaçları olan herşeyi temin edeceği sözünü verdi. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!