Taş Ocağında İş Cinayeti

Hatay’ın Antakya ilçesinde bir taş ocağında iş makinesinin devrilmesi sonucu operatör Ömer Bolat yaşamını yitirdi.

featured
Fotoğraf: DHA
Paylaş
Taş Ocağında İş Cinayeti Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--
Hız

HATAY – Öğle saatlerinde Antakya’nın Karaksı mevkisinde bulunan taş ocağında çalışan Ömer Bolat, kontrolünü kaybettiği iş makinesinin devrilmesi sonucu aracın altında kaldı. İşçilerin ihbarı üzerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ekipler, Bolat’ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Cansız beden otopsi için morga kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Taş Ocaklarında Artan Ölümler

Taş ocakları ve maden sahaları, Türkiye’de iş cinayetlerinin en yoğun yaşandığı alanlardan biri. Ağır iş makinelerinin kullanımı, zemin stabilitesinin yetersizliği, eğitim eksikliği ve denetim boşlukları, işçilerin can güvenliğini sürekli tehdit ediyor. Sermaye birikiminin hızlandırılması adına maliyetlerin düşürülmesi, iş güvenliği yatırımlarının ertelenmesine yol açıyor. Operatörlerin uzun çalışma saatleri, yorgunluk ve ekipman bakımlarının aksaması da riskleri artırıyor.

Bu tür olaylar, yalnızca bireysel dikkatsizlikle açıklanamayacak kadar sistematik. Üretim sürecinde işçinin emeğinin ucuzlatılması ve güvenlik önlemlerinin ikinci plana atılması, her yıl onlarca can kaybına neden oluyor. Aileler, yaşanan her iş cinayetinde adalet arayışına girerken, sorumluların yargılanması ve benzer ölümlerin önlenmesi için yapısal önlemler talep ediliyor.

İnceleme süreci devam ederken, taş ocağı sektöründe denetimlerin sıkılaştırılması, iş makinelerinin periyodik kontrollerinin zorunlu hale getirilmesi ve işçilerin örgütlü mücadele alanlarının güçlendirilmesi ihtiyacı bir kez daha gündeme geldi.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Sohbet Et

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir