Furkan Baki, Murat Keçeci, Ramazan Erbey, İlhan Aygül, Salih Can Bülbül, Selçuk Kahya, Uğur Akkafa, Samet Çetinel, Celal Yarız, İsmail Ege, Mehmet Yıldırım, Lütfi Çetinel, Berkan Gülen ve Mehmet Erbey tutuklandı. Halil İbrahim Ege, Büşra Alçelik ve Gözde Hacıoğlu hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
Ayrıca Tera Holding Yönetim Kurulu üyeleri Abdulkadir Özkan ve Bülent Uygun ile Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı da tutuklandı. Abdulkadir Özkan, geçmişte Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanlığı görevini yürütmüş bir isim olarak biliniyor. Dosyada yer alan bazı isimlerin siyasi bağlantıları, soruşturmanın kamuoyundaki görünürlüğünü artırdı.
Soruşturmanın Boyutu
Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) bazı yatırım fonlarında ve pay piyasalarında manipülatif işlemler yapıldığı iddiasıyla başlattığı süreç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Bürosu tarafından yürütülüyor. Daha önce Emre Tezmen, Emre Alkin, Kerem Alkin, Alper Öztürk, Serdar Turhan ve Muhammed Yarız gibi isimler tutuklanmıştı. MASAK incelemelerinde İsviçre’ye yüksek tutarlı para transferleri tespit edilmiş, onlarca fon tasfiye kararı alınmıştı.
Küçük yatırımcıların birikimlerinin risk altına girdiği bu süreçte, piyasa dolandırıcılığı, spekülatif işlemler ve yurt dışına kaynak aktarımı iddiaları öne çıkıyor. Büyük holding ve portföy yönetim şirketlerinin yöneticilerinin adı geçen dosyada, sermaye piyasalarının denetimsizliği ve spekülatif sermaye hareketleri bir kez daha gündeme geldi.
Kritik İsim AKP’li Çıktı
Soruşturma kapsamında adı geçen bazı isimlerin geçmiş siyasi ilişkileri, özellikle AKP dönemine uzanan danışmanlık ve gençlik örgütlenmesi bağlantıları dikkat çekiyor. Soruşturmanın kilit ismi Muhammed Yarız’ın AKP’li olduğu ortaya çıktı. Yarız’ın, Şamil Tayyar’ın partili olduğu 2021’de AKP Gençlik Kolları yönetiminde yer aldığı, parti için bayrak ve pankart astığı görülüyor.



































