1. Haberler
  2. Emek
  3. Doruk Madencilik İşçileri Direnişle Kazandı: Emniyet Müdürleri ve Vali Yardımcısı da Masadaydı

Doruk Madencilik İşçileri Direnişle Kazandı: Emniyet Müdürleri ve Vali Yardımcısı da Masadaydı

Eskişehir’den Ankara’ya 190 kilometrelik uzanan zorlu bir yürüyüş, polis ablukası, biber gazı, kırılan kaburga ve 9 günlük açlık grevinin ardından Doruk Madencilik işçileri kazandı. İçişleri Bakanlığı’nda birçok Emniyet müdürü ve amirlerinin yanısıra valinin de dahil olduğu görüşme sonrası Bağımsız Maden İş Sendikası, işçilerin gasp edilen tüm haklarının iki hafta içinde hesaplarına yatırılacağını duyurdu.

featured
Google'da Abone Ol service service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA – Yıldızlar SSS Holding bünyesindeki Doruk Madencilik’te çalışan işçiler, ödenmeyen ücretleri ve tazminatları için başlattıkları kararlı mücadelede önemli bir kazanım sağladı. Eskişehir’den yola çıkarak Ankara’ya yürüyen ve ardından açlık grevine başlayan madencilerin sesi, direnişle duyuldu. Açlık grevinin 9. gününde gelen anlaşma haberi, Kurtuluş Parkı’nda bekleyen işçiler ve aileleri tarafından sevinçle karşılandı.

Bakanlıkta Görüşme: Emniyet Müdürleri ve Vali de Masadaydı

masa madenci

Sürecin tıkanması üzerine devreye giren İçişleri Bakanlığı, tarafları masada buluşturdu. Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu ve avukat Mert Batur’dan oluşan heyet, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile bir araya geldi.

Toplantı, İçişleri Bakan Yardımcısı Ali Çelik’in başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç, Ankara Vali Yardımcısı Gürsoy Osman Bilgin, Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanı Emrullah Gölcük, Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır, sendika yetkilisi Başaran Aksu, avukat Mert Batur, maden işçileri Sinan Koçak ve Özcan Gültekin ile Doruk Madencilik Şirketinin sahibi Sabahattin Yıldız’ın katılımıyla düzenlendi.

Emniyet müdürü ve görevleri ile vali yardımcısının toplantıya neden ve ne amaçla katıldığı ise açıklanmadı!

Yapılan görüşmeler sonucunda, işverenin işçilerin tüm alacaklarını ödemesi konusunda mutabakata varıldı.

Tüm Ödemeler 15 Gün İçerisinde Yapılacak

Görüşme sonrası açıklama yapan Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Gökay Çakır, madencilerin taleplerinin kabul edildiğini vurguladı. Çakır, “İşçi kardeşlerimizin gasp edilen tüm ücret ve tazminat hakları, yapılan anlaşma gereği 15 gün içerisinde kendilerine ödenecek. Bu, emeğin ve dayanışmanın zaferidir,” dedi.

Eylem Planı İptal Edildi

Anlaşma haberinin ardından, Yıldızlar Holding önünde yapılması planlanan protesto gösterisi sendika tarafından iptal edildi. Haklarını alacak olmanın sevincini yaşayan maden işçileri, direniş alanlarında kazandıkları zaferi kutlarken; direnişin, işçi sınıfının tüm kesimlerindeki diğer hak mücadelelerine örnek teşkil etmesinin önemine vurgu yapılıyor.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir