TTB’den Muayenehanelerde Personel Sınırlamasına İtiraz

Türk Tabipleri Birliği (TTB), muayenehanelerde hekim dışı personel çalıştırılmasının bir kişiyle sınırlandırılmasına itiraz ederek uygulamanın kaldırılması talebiyle Sağlık Bakanlığı’na başvurdu. Düzenlemenin hekimlerin çalışma koşullarını ve hasta hizmetini olumsuz etkilediği belirtiliyor.

featured
Paylaş
TTB’den Muayenehanelerde Personel Sınırlamasına İtiraz Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--
Hız

ANKARA – Sağlık Bakanlığı’nın ilgili yönetmelik hükümleriyle muayenehanelerde hekim dışı personel istihdamı bir kişiyle sınırlandırıldı. TTB, bu kuralın hukuka aykırı olduğunu ve muayenehane hekimlerinin günlük işleyişini zorlaştırdığını savundu. Başvuruda, sınırlamanın kaldırılması ve hekimlerin ihtiyaç duyduğu destek personelini istihdam edebilmesi istendi.

TTB, muayenehanelerin küçük ölçekli sağlık birimleri olduğunu, hekim dışı personelin randevu, kayıt, sterilizasyon ve hasta yönlendirme gibi temel süreçlerde kritik rol oynadığını vurguladı. Tek personel zorunluluğunun iş yükünü artırdığı, hizmet kalitesini düşürdüğü ve hekimleri idari işlerle meşgul ettiği belirtiliyor.

Özel Hekimlik ve Kısıtlamalar

Son yıllarda ayakta teşhis ve tedavi yapılan özel sağlık kuruluşlarına ilişkin yönetmeliklerde bir dizi değişiklik yapıldı. Muayenehane hekimlerine yönelik kota, kadro ve çalışma yeri sınırlamaları yargıya taşındı. Bazı hükümlerin yürütmesi durdurulurken, personel istihdamına ilişkin yeni kısıtlamalar hekim örgütlerinin tepkisini çekmeye devam ediyor.

Sağlık hizmetinin ticarileşmesi ve performans baskısı altında, destek personeli sınırlaması emeğin daha fazla sömürülmesine yol açıyor. Hekimlerin ve yardımcı sağlık personelinin çalışma koşulları, hasta güvenliği ve erişilebilir sağlık hakkı açısından doğrudan belirleyici hale geliyor.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Sohbet Et

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir