Tarım İşçilerini Taşıyan Midibüs TIR’a Çarptı: 17 İşçi Yaralandı

Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde mevsimlik tarım işçilerini taşıyan midibüsün TIR’a arkadan çarpması sonucu 17 işçi yaralandı. Hastaneye kaldırılan işçilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Tarım işçilerinin ulaşım güvenliği ve çalışma koşulları bir kez daha gündeme geldi.

featured
Paylaş
Tarım İşçilerini Taşıyan Midibüs TIR’a Çarptı: 17 İşçi Yaralandı Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--
Hız

ISPARTA – Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde mevsimlik tarım işçilerini taşıyan midibüs, 16 Ekim akşamı Keçiborlu-Uluborlu yol kavşağında aynı yönde ilerleyen TIR’a arkadan çarptı. Saat 19.00 sıralarında meydana gelen kazada midibüste bulunan 17 işçi yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri, polis, jandarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Isparta Valisi Abdullah Erin, yaralıların hiçbirinin hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı. TIR sürücüsünün kazayı yara almadan atlattığı bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Tarım işçileri tarlalarda ve yollarda can veriyor

Kaza, mevsimlik tarım işçilerinin çalışma alanlarına ulaşım koşullarını yeniden gündeme getirdi. İşçilerin uzun mesafeler kat ederek çalışmaya gittiği tarım sektöründe, güvenli ulaşım ve işçi sağlığı önlemleri yaşamsal önem taşıyor.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisinin verilerine göre, 2013-2022 döneminde en az 1.803 tarım işçisi çalışırken yaşamını yitirdi; bunların 596’sı trafik kazalarında hayatını kaybetti. İSİG Meclisi, tarım işçilerinin taşınma koşullarını da işçi sağlığı ve güvenliği açısından temel sorun alanlarından biri olarak değerlendiriyor.

İşçilerin güvenli biçimde taşınmasına ilişkin koşulların ve denetimlerin yeterliliği de olayın ardından yanıtlanması gereken sorular arasında bulunuyor.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Emek Tarım İşçilerini Taşıyan Midibüs TIR’a Çarptı: 17 İşçi Yaralandı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir