1. Haberler
  2. Ekoloji
  3. Doğa Savunucusu Reşit Kibar Cinayeti Davasının 5. Duruşması Yarın Artvin’de

Doğa Savunucusu Reşit Kibar Cinayeti Davasının 5. Duruşması Yarın Artvin’de

Artvin'in Cankurtaran bölgesinde yaşam alanlarını ve ormanları koruma mücadelesi sırasında silahlı saldırıyla öldürülen doğa savunucusu Reşit Kibar'ın davasında 5. duruşma yarın görülecek.

featured
Google'da Abone Ol service service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ARTVİN – 3 Eylül 2024’te Yapısoy Beton’a ait ağaç kesimi projesine karşı çıkan köylüler ve doğa savunucuları, Cankurtaran Geçidi’ndeki ormanlık alanda toplandı. Şirkete yakınlığı bilinen Muhammet Ustabaş’ın ateş açması sonucu Reşit Kibar yaşamını yitirdi, iki kişi de yaralandı. Bu saldırı, maden ve HES gibi doğa tahribatı projelerinin yerel halk üzerindeki baskısını bir kez daha ortaya koydu.

Dava süreci boyunca sanıkların eylemleri ve olayın sistematik boyutları tartışılıyor. Çevre örgütleri ve avukatlar, dosyanın eksik yönlerine ve olası tahrik indirimi girişimlerine dikkat çekiyor.

Yarınki Duruşma ve Eş Zamanlı Etkinlik

Reşit Kibar cinayetine ilişkin davanın 5. duruşması 13 Mayıs Çarşamba günü Artvin Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 09.00’da başlayacak. Duruşmanın 14 Mayıs’ta da devam etmesi bekleniyor.

Aynı gün Arhavi’nin Çifteköprü mevkiinde saat 17.00’de çevre örgütleri ve bazı siyasi partilerin desteğiyle “Doğamıza, suyumuza, geleceğimize sahip çıkıyoruz” başlıklı eylem düzenlenecek. Cankurtaran Yaşam Savunması ise yurttaşları davayı takip etmeye çağırdı.

Karadeniz’de Yaşam Alanları Mücadelesi

Reşit Kibar’ın öldürülmesi, Karadeniz’de maden, HES ve beton projelerine karşı yürütülen direnişin bir parçası olarak görülüyor. Benzer projeler bölgede ormanları, su kaynaklarını ve tarım alanlarını tehdit etmeye devam ediyor. Dava, bu tür müdahalelerin yarattığı sonuçların hukuki takibini de gündeme getiriyor.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir