DİYARBAKIR/AMED – Diyarbakır Şehir Hastanesi projesinde ana yüklenici ve taşeron firmalar (Gürbağ İnşaat ve Hermet Mekanik) bünyesinde görev yapan işçiler, Yapı Yol-İş Sendikası’na üye olmalarının ardından ağır idari baskılarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. İş çıkışları verilen 90 emekçi, haftalık 45 saati aşan fazla mesai ücretlerinin, hafta sonı tatil haklarının ve ihbar tazminatlarının ödenmediğini, hak arama mücadelesine girmelerinin ardından ise toplu olarak işten çıkarıldıklarını vurguladı.
“Kölelik Koşullarına Ve Taşeron Sömürüsüne Son Verilsin”
İşten çıkarmaların ardından şantiye önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan sendika temsilcileri ve işçiler, devasa yapıları inşa ederken ilkel çalışma şartlarına zorlandıklarını dile getirdi. Yapı Yol-İş tarafından yapılan açıklamada, “Anayasal hakkımız olan sendikalaşma hakkımızın engellenmesini ve taşeron sömürüsünü kabul etmiyoruz. Üyelerimizin gasp edilen tüm alacakları derhal ödenmeli ve arkadaşlarımız işe iade edilmelidir” çağrısı yapıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na şantiyedeki çalışma koşullarının ve usulsüzlüklerin incelenmesi amacıyla müfettiş görevlendirme çağrısı yapılırken, emekçiler haklarını tamamen alana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.


































