İSTANBUL – Üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla beraber artışa geçen kira fiyatları ve yurt sorunu öğrenci ve ailelerini zorluyor. Kalacak yer bulamayan Barınamıyoruz Hareketi üyesi öğrenciler tepkilerini dile getirmek için İstanbul Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nda sabahladı.
halktv.com.tr’den Hazar Dost’un aktardığı habere göre, Barınamıyoruz Hareketi’nden Kemal Yılmaz, devletin yüksek yurt ve kira ücretlerine çözüm bulması gerektiğine dikkat çekerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “650 lira neyinize yetmiyor?” çıkışına dair de “Bu para hiçbir şeyimize yetmiyor” dedi.
Üniversitelilerin kaldıkları bölgeye çevik kuvvet ekipleri sevk edilirken CHP milletvekili Mahmut Tanal da öğrencilere destek için alana geldi. Kira ve yurt fiyatlarına karşı tepki gösteren üniversitelilere destek vermek için Yoğurtçu Parkı’na gelen Tanal “Burası saraydan rahat” dedi.
POLİSTEN ÖĞRENCİLERE ‘MÜDEHALE’
Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü, sokakta kalan üniversite öğrencileri ve CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile görüştü. Eylemin sonlanmasını isteyen emniyet müdürüne Tanal ve üniversitelilerin cevabı “Kalacak yerimiz yok. Burada kalacağız. Sıkıysa kaldırın” oldu.
Polis, öğrencilere iki dakika içinde dağılmaları konusunda ikaz yapınca öğrenciler, “Kalacak yerimiz yol, ev istiyoruz” dedi.
Tanal ve öğrencilerin polisle müzakeresi sonucunda polis, “Uyumayın, ayakta bekleyin, arada da gezin” önerisinde bulundu.
#Barınamıyoruz etiketi, Türkiye’de TT listesine altıncı sıradan girdi.
Öğrencilerin bulunduğu alana gelen çevik kuvvet geri çekildi. Üniversiteliler, şartsız şekilde bulundukları alanda yatma kararı aldı.