Meclis’te Basın Özgürlüğü ve Fon İddialarına İlişkin Önergeler Reddedildi

TBMM Genel Kurulunda Yeni Parti, DEM Parti ve İYİ Parti’nin basın ve ifade özgürlüğüne, Yeni Yol Partisi’nin ise yatırım fonlarına ilişkin iddiaların araştırılmasına yönelik grup önerileri kabul edilmedi. CHP’nin yağlık ayçiçeği üretimiyle ilgili önerisi de reddedildi.

featured
Paylaş
Meclis’te Basın Özgürlüğü ve Fon İddialarına İlişkin Önergeler Reddedildi Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--
Hız

ANKARA – Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda muhalefet partilerinin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi. 15 Ekim’de yapılan görüşmelerde basın ve ifade özgürlüğü ile yatırım fonlarına ilişkin iddiaların araştırılması öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.

Basın özgürlüğü ve sansür tartışması

Yeni Parti, DEM Parti ve İYİ Parti’nin basın ve ifade özgürlüğüne ilişkin grup önerileri Genel Kurulda ayrı ayrı görüşüldü.

DEM Parti Şırnak Milletvekili Newroz Uysal Aslan, konuşmasında basın emekçileriyle dayanışma mesajı verdi ve haberlere erişim engellerinin de engellenmesiyle sansürün boyutlarına dikkat çekti.

Yeni Parti Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver ise Halk TV’ye yönelik baskılar ve Cafer Mahiroğlu’yla bağlantılı şirketlere kayyum atanması üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Ünver, Anayasa’daki basın özgürlüğü hükmünü hatırlattı.

Yatırım fonlarına ilişkin iddialar araştırılmadı

Yeni Yol Partisi’nin grup önerisi, yatırım fonlarına ilişkin “fon vurgunu” olarak gündeme getirilen iddiaların araştırılmasını konu aldı. Önerinin kabul edilmemesiyle söz konusu iddiaların Meclis gündeminde araştırılması yönündeki bu girişim sonuçsuz kaldı.

CHP’nin yağlık ayçiçeği üretimine ilişkin grup önerisi de kabul edilmedi. Görüşmelerin ardından yapılan oylamalarda söz konusu grup önerilerinin hiçbiri Genel Kuruldan geçmedi.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Siyaset Meclis’te Basın Özgürlüğü ve Fon İddialarına İlişkin Önergeler Reddedildi

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir