İSTANBUL – NPA tarafından yapılan açıklamada, faşist toprak ağası olarak nitelendirilen Fajardo’nun Alsa Masa silahlı grubunu yönettiği ve devrimcilere karşı paramiliter faaliyetlerde bulunduğu belirtildi. Fajardo, konumunu ve silahlı gücünü kullanarak köylülerden toprak ve hayvan gaspı gerçekleştirdi, yüzlerce çiftçi ile köylüyü topraklarından kovdu. Bu eylemler nedeniyle köylüler açlık ve aşırı yoksulluk içinde yaşamak zorunda kaldı.
Mahkeme, Fajardo’nun bir dizi katliam, yakma ve yargısız infaz olayında doğrudan sorumlu olduğunu tespit etti. Topraklarını teslim etmeyi reddeden ve gasp girişimlerine karşı çıkan köylülere hedef alındığı, en az 14 köylünün ölümüyle sonuçlanan saldırılarda emir verdiği veya bizzat yer aldığı kaydedildi.
Halk Mahkemesinin Kararı ve Uygulama
Halk mahkemesi, Fajardo’nun çok sayıda cinayet, toprak gaspı ve yetki suistimali suçlarını belgeleyerek idam cezası verdi. Karar, NPA tarafından uygulandı. Açıklamada, halka zarar veren ve sömüren unsurlardan hesap sorulacağı vurgulanırken, devlet güçleri, ajanları ve diğer suç unsurlarına yasadışı ve baskıcı faaliyetlerini derhal durdurma uyarısı yapıldı.


































