ANKARA – Doruk Madencilik işçileri, seçim dönemlerinde verilen sözlerin ardından yıllarca bekletilen ücret ve tazminat ödemelerinin yapılmaması nedeniyle harekete geçti. Kapitalist üretim ilişkilerinin yarattığı güvencesizlik ortamında maden emekçileri, temel haklarını almak için uzun bir yürüyüşe çıktı. Bu süreç, özel madencilik şirketlerinin kar odaklı politikalarının emekçiler üzerindeki baskısını bir kez daha ortaya koyuyor.
İşçilerin Kararlı Tutumu
Yürüyüşe katılan madenciler, ödenmeyen alacaklarının karşılanması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi taleplerini dile getiriyor. Bağımsız Maden-İş Sendikası’nın öncülüğünde sürdürülen eylemde, işçiler haklarını sonuna kadar savunacaklarını vurguladı.
Madencilerin yürüyüşü, özel sermaye gruplarının devlet destekli faaliyetleri karşısında emekçilerin örgütlü mücadelesinin önemine de bir kez daha dikkat çekiyor. Yürüyüşün ilerleyen günlerde Ankara’da devam etmesi bekleniyor.



































