1. Haberler
  2. Emek
  3. Divriği Maden İşçileri Oyak Önünde Eylemdeydi

Divriği Maden İşçileri Oyak Önünde Eylemdeydi

Divriği’de maden işçilerinin toplu işten çıkarılmasına karşı düzenlenen eylem, kapitalist üretim ilişkilerinin emek sömürüsünü bir kez daha gözler önüne serdi. İşçiler, Oyak önünde toplanarak şartsız işe iade ve maden üretiminin yeniden başlamasını talep etti. Yerel temsilciler ise bu sürecin kentin ekonomik geleceğini doğrudan tehdit ettiğini vurguladı.

featured
Google'da Abone Ol service service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA – Divriği madenlerinde yaşanan kitlesel işten çıkarmalar, işçilerin geçim kaynaklarını yok ederken, bölgedeki madencilik faaliyetlerinin durdurulması yerel ekonomiyi derinden sarsıyor. İşçiler, yıllardır emekleriyle ayakta tuttukları madenlerdeki bu keyfi uygulamaya karşı Oyak önünde eylem yaparak haklarını aradı. Talepler nettir: Şartsız işe iade ve üretimin derhal yeniden başlatılması.

Yerel Temsilcilerden Uyarı

Bölge temsilcileri, madenlerin kapanma sürecinin Divriği’nin geleceğini tehdit ettiğini belirterek, bu kararların sadece işçileri değil, tüm kenti etkilediğini dile getirdi. Madencilik sektöründeki bu tür müdahaleler, emperyalist sermaye mantığının yerel kaynaklar ve emek üzerinde yarattığı tahribatı ortaya koyuyor; üretim durdurulurken kentteki istihdam ve sosyal doku hızla erozyona uğruyor. İşçiler, üretimdeki rolünün hiçe sayılmasına karşı direnişini sürdürüyor.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir