İSTANBUL – İşçiler, Ocak 2026’dan bu yana “güvenlik soruşturması” ve arşiv araştırması bahanesiyle işten çıkarıldıklarını belirterek Saraçhane’de eylem yapıyordu. Yaklaşık 120 işçinin etkilendiği süreçte 21 kişi direnişi sürdürdü. Ağustos ayında İBB yetkilileriyle yapılan görüşmenin ardından eyleme ve açlık grevine ara verilmişti. Ancak taleplerin karşılanmaması üzerine direniş yeniden başlatıldı.
İşçiler, işten çıkarmaların hukuksuz ve siyasi olduğunu savunuyor. Temel talep, 21 arkadaşın tamamının güvenceyle işe iade edilmesi. Güvenlik soruşturmalarında masumiyet karinesinin esas alınması ve isimlerin lekelenmeme hakkının gözetilmesi de isteniyor. DİSK’e bağlı Birleşik Tarım Orman İşleri Sendikası (BTO-SEN) süreci yakından takip ediyor.
İşten çıkarmalar, Saraçhane protestolarına katılım ve eski kayıtlara dayandırılıyor. İşçiler, daha önce geçtikleri güvenlik soruşturmalarına rağmen yeniden hedef alındıklarını ve sürecin planlı bir kıyım olduğunu ifade ediyor. Emeğin güvencesizleştirilmesi ve sendikal örgütlenmeye yönelik baskılar, direnişin temelini oluşturuyor.



































