1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. 21. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 2 Mayıs’ta Başlıyor

21. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 2 Mayıs’ta Başlıyor

Emek mücadelelerini, işçi direnişlerini ve sınıf dayanışmasını sinema üzerinden görünür kılan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 21. yılında emperyalist sömürüye, faşist baskılara ve her türlü ayrımcılığa karşı işçi filmlerini ücretsiz olarak izleyiciyle buluşturuyor. Festival, 14 ülkeden 73 filmle (54 yerli, 17 yabancı) işçilerin hak arayışlarını ve küresel emek mücadelelerini merkeze alıyor.

featured
Google'da Abone Ol service service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İSTANBUL – Festival, sponsorsuz ve yarışmasız yapısıyla dikkat çekiyor. 490 başvuru arasından seçilen filmler, işçi sınıfının gündelik direnişlerinden büyük öğretmen yürüyüşlerine, sürgünlerden set emekçilerinin koşullarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Etkinlik, Mayıs ayı boyunca üç büyük kentte başlayıp 2026 sonuna kadar Türkiye’nin farklı illerinde devam edecek.

Açılışlar 2 Mayıs’ta üç kentte birden

  • İstanbul: Saat 19.30’da Atlas Sineması’nda Hüseyin Karabey’in yönettiği “Kuzeyden Gelen Adam” belgeseliyle açılıyor. Sunuculuğunu Tilbe Saran’ın üstlendiği gecede Kadir İnanır’a onur plaketi verilecek. Set emekçisi Gökhan Özgül de konuk olarak yer alacak.
  • Ankara: Saat 17.30’da Kuğulu Park’tan festival yürüyüşüyle başlayacak. Saat 18.00’de Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Nur Tuğçe Biga’nın “Merhaba Ankara: Büyük Öğretmen Yürüyüşü” belgeseli gösterilecek. Sunuculuğu Yezda Kaçar yapacak.
  • İzmir: Saat 18.30’da Türkan Saylan Kültür Merkezi önünden yürüyüşle başlayacak. Saat 19.30’da İzmir Mimarlık Merkezi’nde Mert Güncüer’in “Bir Sürgünün Günlüğü: Misina” filmiyle açılacak. Programda pantomim gösterisi ve sergi de yer alacak.

Festival Digel Tekstil, Temel Conta ve Katı Atık Enerji işçilerinin direnişlerine de yer veriyor

Seçkideki filmler, özel sektör öğretmenlerinden set emekçilerine, kent ve çevre mücadelelerinden insan hakları temalarına kadar emek eksenli yapımları öne çıkarıyor. Festivalin “Kestik! Baştan çekiyoruz!” yaklaşımı, mevcut sömürü düzenine karşı yeniden üretme iradesini yansıtıyor.

Tüm gösterimler ücretsizdir. Detaylı program ve kent bazlı takvim için resmi site (iff.org.tr) üzerinden İstanbul, Ankara ve İzmir sayfalarına bakılabilir.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir