İZMİR – Temel Conta işçileri, 10 Aralık 2024 tarihinde Petrol-İş Sendikası’nın toplu iş sözleşmesi yetkisi aldığı işyerinde greve çıkmıştı. 408 gündür süren grev boyunca patronun çeşitli grev kırma taktikleriyle karşılaştıklarını belirten işçiler, son hamlede makinelerin Torbalı’ya taşınması üzerine harekete geçti. Polis destekli operasyonlarla gerçekleştirilen taşıma işlemi sırasında işçilerin haklarına yönelik hukuksuzluklar yaşandığı vurgulandı.
Torbalı’daki yeni fabrika önünde kurulan çadırda açıklama yapan işçiler ve sendika temsilcileri, şu noktalara dikkat çekti:
- Patron grev alanındaki makineleri taşıyabiliyor ancak işçilerin grev çadırını aynı şekilde taşıması durumunda hukuki engeller çıkarıldığı belirtildi.
- Bu hamle, grevi görünmez kılma, direnişi dağıtma ve işçileri yalnızlaştırma girişimi olarak nitelendirildi.
- İşçiler, 24 saat nöbet tutarak haklarına sahip çıkmaya devam ediyor.

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, yaşananları “hukuksuzluk” olarak tanımlayarak, “Patron grev alanındaki makineleri taşıyabiliyor ama ben çadırımı taşıdığımda benden adres beyanı istiyor” dedi. Sendika, işçilerin yanındaki dayanışmayı artırarak mücadelelerini sürdüreceklerini açıkladı.
Torbalı’daki direnişe çeşitli sendikalar, emek örgütleri ve halklardan destek mesajları yağıyor. İşçiler, grevlerinin adil ücret, çalışma koşulları ve sendikal haklar mücadelesi olduğunu vurgulayarak, “Direne direne kazanacağız” mesajı verdi.
Açıklamaya, Türk-İş Ege Bölge, TEKSİF, TÜMTİS, Sağlık-İş, Toleyis, KESK, Tüm Emekliler Sendikası, Kop-İş, Denizciler Sendikası, Hava-İş, Tekgıda-İş, Demiryol-İş, İzmir Barosu, Emek Partisi, SOL Parti gibi çok sayıda sendika ve siyasi parti, kurum temsilcisi ve üyeleri katılarak destek verdi.



































