1. Haberler
  2. Emek
  3. Maraş’ta Dünya Bankası Destekli Altyapı Projelerinde İşçiler Aylardır Ücretlerini Alamıyor

Maraş’ta Dünya Bankası Destekli Altyapı Projelerinde İşçiler Aylardır Ücretlerini Alamıyor

maraş’ta Dünya Bankası finansmanıyla yürütülen altyapı projelerinde çalışan şoför, operatör ve işçiler, aylardır ödenmeyen maaşları nedeniyle hak arayışına başladı. İşçiler, yarına kadar somut bir adım atılmazsa sahada eyleme geçeceklerini duyurdu.

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MARAŞ – Uluslararası emperyalist finans kurumlarından Dünya Bankası’nın fonladığı projelerde yerel işçilerin ücretleri sistematik biçimde geciktiriliyor. İşçiler, temel geçim kaynaklarının aylardır kesintiye uğratıldığını belirterek, bu durumun projenin uluslararası finansörleri ile taşeron firmalar arasındaki ilişkilerden kaynaklandığını ifade ediyor. Benzer vakalar, küresel kapitalizmin periferi ülkelerde emeği ucuz ve güvencesiz tutma stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

İşçilerin Talepleri ve Eylem Kararı

Şoför, operatör ve saha işçileri, biriken ücretlerinin acilen ödenmesini talep ediyor. Yarına kadar yetkililerden ve proje yürütücülerinden olumlu yanıt gelmemesi halinde sahada protesto eylemlerine başlayacaklarını açıkladılar.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir