Hatay’da TOKİ Şantiyelerinde Ücret Gaspı: İşçiler Aylardır Maaşlarını Alamıyor

Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde devam eden TOKİ konut projelerinde çalışan işçiler, aylardır ücretlerini alamadıklarını belirterek eylem gerçekleştirdi. Ağır çalışma koşulları altında emek veren işçiler arasında Azerbaycanlı ve İranlı işçiler de yer alıyor. İşçiler, haklarını talep ederken işten çıkarma ve sınır dışı edilme tehditleriyle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

featured
Fotoğraf: ANKA
Paylaş
Hatay’da TOKİ Şantiyelerinde Ücret Gaspı: İşçiler Aylardır Maaşlarını Alamıyor Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--
Hız

HATAY – Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’ndeki bir şantiyede ana firma En-Sa, taşeron firma Akyol İnşaat üzerinden çalışan işçiler, maaşlarının ödenmemesi nedeniyle protesto düzenledi. Azerbaycanlı kule vinç operatörü Zaur Aslanov ve işçi Akın Talaz, kule vince çıkarak aylardır ücret alamadıklarını dile getirdi. Aslanov, iki buçuk aydır oturum izni olmadan çalıştırıldığını ve maaşlarının yatırılmadığını belirtti.

Benzer şekilde Samandağ’daki şantiyelerde de İranlı işçiler ücretlerini alamadıklarını açıkladı. Bir İranlı işçi, daha önce Dikmece toplu konutlarında dört ay çalıştığını ancak hak edişini alamadığını, şimdi de aynı durumun devam ettiğini kaydetti. Yaklaşık 150’den fazla şoför ve operatörün üç aydır maaş alamadığı, işçilerin ailelerine para gönderemediği ve geçim sıkıntısı çektiği vurgulandı.

Ağır Koşullar ve Tehditler

İşçiler, ağır çalışma koşullarına rağmen emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirtti. Taşeron firmalar üzerinden yürütülen sistemde ücret gasplarının sık yaşandığı, her şantiyede benzer sorunların ortaya çıktığı kaydedildi. Yabancı uyruklu işçilere ise sınır dışı edilme tehdidiyle baskı yapıldığı ileri sürüldü. İşçiler, maaşları yatırılana kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Emek Hatay’da TOKİ Şantiyelerinde Ücret Gaspı: İşçiler Aylardır Maaşlarını Alamıyor

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir