1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail, Şam ve Halep’teki Havaalanları Bombalandı

İsrail, Şam ve Halep’teki Havaalanları Bombalandı

Suriye Savunma Bakanlığı, İsrail’in hava saldırıları sonucu Şam ve Halep havalimanlarında iniş pistlerinin hasar gördüğünü ve hizmet dışı kaldığını açıkladı. İsrail ordusu ise yorum yapmaktan kaçındı.

featured
service
0
Paylaş

İşgal devleti İsrail, Mısır’ın ardından Lübnan derken, şimdi de Suriye’ye füze saldırısı düzenledi.

Suriye devlet medyası, İsrail hava saldırılarının Suriye’nin başkenti Şam ve kuzeydeki Halep kentindeki uluslararası havaalanlarını vurarak pistlerine zarar verdiğini ve hizmet dışı bıraktığını bildirdi.

İSRAİL ORDUSU YORUM YAPMAKTAN KAÇINDI

Devlet haber ajansı SANA, adı açıklanmayan bir askeri yetkilinin, saldırılarda kimsenin yaralanmadığını söylediğini aktardı.

Hava saldırıları, İran dışişleri bakanının bölgedeki istikrarsız durumla ilgili yetkililerle görüşmek üzere Suriye’yi ziyaret etmesinden bir gün önce gerçekleşti.

LİMANLAR DA HEDEF ALINDI

İsrail, İran’dan Lübnan Hizbullah’ı da dahil olmak üzere Tahran tarafından desteklenen militan gruplara silah sevkiyatını engellemek amacıyla Suriye’nin hükümet kontrolündeki bölgelerindeki havalimanlarını ve deniz limanlarını hedef aldı.

Bölgenin dört bir yanından İran destekli binlerce savaşçı, Suriye’deki 12 yıllık çatışmaya katılarak dengenin Başkan Beşar Esad’ın güçleri lehine değişmesine yardımcı oldu.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Akşam Kapanışı 14 Mart 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir