1. Haberler
  2. Dünya
  3. Halep’te HTŞ’nin Kürt Mahallelerine Yönelik Saldırıları Sürüyor

Halep’te HTŞ’nin Kürt Mahallelerine Yönelik Saldırıları Sürüyor

Rojava, Halep’teki Şeyh Maksud mahallesine yönelik HTŞ saldırılarını ve sivil katliamlarını durdurmak için seferberlik ilan etti.

featured
0
Paylaş

HALEP – Halep’in Kürt nüfusun yoğun olduğu Şeyh Maksud (Şêxmeqsud), Eşrefiye (Eşrefiyê) ve Beni Zeyd mahallelerine yönelik HTŞ (Hay’at Tahrir al-Sham) öncülüğündeki Suriye geçiş hükümeti güçlerinin saldırılarını ağır insan hakları ihlalleri ve sivil katliamları olarak nitelendiriyor.

Dün Gece (9 Ocak Gece – 10 Ocak Sabah) Yaşananlar

  • Gece boyunca yoğun çatışmalar devam etti. Kürt iç güvenlik güçleri (Asayîş), HTŞ militanlarının büyük saldırı dalgalarını püskürttü.
  • Şeyh Maksud çevresinde mevzi savaşları yaşandı; HTŞ’ye ait 3 drone düşürüldü.
  • ANHA ve Rojava Network’e göre, gece saldırıları kırıldı; HTŞ militanlarının cesetleri sokaklarda kaldı, ağır kayıplar verildi.
  • Tank ve ağır silahlarla desteklenen saldırılarda hastaneler (örneğin Khaled Fajr Hastanesi) hedef alındı; 70 hastanın hayatı tehlike altında.
  • Eşrefiye mahallesinde sivil infazlar rapor edildi: Aynı aileden 4 Kürt sivil (Deeb Akrash, Mustafa Akrash, Bashar Akrash, Mohammed Akrash) infaz edildi. Bu görüntüler Kürt medya hesaplarında paylaşıldı.

Bugün (10 Ocak Sabah – Öğlen) Son Durum

  • Sabah saatlerinde HTŞ’nin Şeyh Maksud’un %90’ını kontrol ettiği iddiaları resmi olarak yalanlandı. Asayîş, şiddetli sokak çatışmalarının devam ettiğini, HTŞ’ye ağır kayıplar verdirildiğini açıkladı.
  • Şeyhan Kavşağı çevresinde Asayîş’in hedef aldığı HTŞ grubu ağır darbe aldı.
  • Rojava’dan (Kuzey ve Doğu Suriye) yüzlerce kişilik konvoylar Halep’e destek için hareket etti; Jazira ve Furat bölgelerinden genel seferberlik çağrısı yapıldı.
  • ANHA’ya göre, saldırıların amacı Kürt nüfusu zorla yerinden etmek ve etnik temizlik uygulamak. Şimdiye kadar 13 şehit, 64 yaralı kaydedildi (sivil ağırlıklı).
  • Kürt meclisleri ve Asayîş, tahliye tekliflerini “teslimiyet” olarak reddetti; mahalleleri savunma kararlılığını yineledi.

Kürt kaynakları, bu saldırıların Türkiye destekli olduğunu vurguluyor; Türk subaylarının drone ve istihbarat desteği verdiğini iddia ediyor. Direnişin “300 Kürt savaşçının 20.000’den fazla HTŞ/ISIS/El Kaide militanına karşı mücadelesi” olarak tanımlandığı paylaşımlar yayılıyor.

Kürt mahallelerinde direniş sürüyor, sivil kayıplar artıyor ve uluslararası sessizlik eleştiriliyor. Çatışmalar devam ederken, Rojava’dan destek akışı hızlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.