1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Bakan Yusuf Tekin’den ‘Laikliği Birlikte Savunuyoruz’ Bildirisine Dava Açıyor: ‘Bana 28 Şubatı Hatırlattı’

Bakan Yusuf Tekin’den ‘Laikliği Birlikte Savunuyoruz’ Bildirisine Dava Açıyor: ‘Bana 28 Şubatı Hatırlattı’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, aralarında tanınmış yazar, sanatçı, akademisyen ve gazetecilerin bulunduğu 168 aydının imzaladığı "Laikliği Birlikte Savunuyoruz" metnine karşı harekete geçti. Metnin MEB'in Ramazan etkinlikleri genelgesine yönelik olduğunu savunan Tekin, ifadeleri "niyet okumaya dayalı kötü niyetli" olarak nitelendirerek yargı süreci başlatacağını açıkladı ve bildiriyi 28 Şubat sürecine benzetti.

featured
service
0
Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son dönemde kamuoyunda geniş yankı bulan “Laikliği Birlikte Savunuyoruz” başlıklı bildiriye sert tepki gösterdi. 168 aydın tarafından imzalanan ve ardından binlerce vatandaşın destek verdiği metin, son dönemde laikliğe yönelik saldırılara karşı “Laikliği savunmak suç değildir. Laikliği birlikte savunuyoruz, şeriatçı dayatmaları reddediyoruz” vurgusu yapıyor. Bildiri, MEB’in okullara gönderdiği “Maarifin Kalbinde Ramazan” isimli Ramazan etkinlikleri kılavuzuna tepki olarak hazırlandığı belirtiliyor.

TGRT Haber’e özel açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, genelgenin gönüllülük esasına dayandığını ve bildiride yer alan iddiaların (iftar fotoğrafı zorunluluğu gibi) asılsız olduğunu savundu. Tekin, “Ya okuma yazma bilmiyorlar ya da okuduklarını anlamıyorlar. Hiçbirini ciddiye almıyorum. 168 imzalık laikliği savunuyoruz bildirisinde geçen ifadeler nedeniyle de yargı sürecini başlatıyorum” dedi.

Bakan, metni “niyet okumaya dayalı kötü niyetli bir bildiri” olarak tanımlarken, “Bu bana 28 Şubat sürecini hatırlattı” ifadesini kullandı. Tekin, imzacıların demokratik haklarını kullandıklarını belirterek kendisinin de aynı hakkı kullanacağını vurguladı. Bildiriye imza atanlar arasında Korkut Boratav, Ayşe Kulin, Müjde Ar, Timur Soykan, İlhan Cihaner gibi isimler yer alıyor ve metin laikligisavunuyoruz.org üzerinden imzaya açık tutuluyor.

Tartışma, Cumhurbaşkanı/AKP şefi Erdoğan’ın da bildiriyi hedef almasının ardından daha da büyüdü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Öğle Güncellemesi 19 Şubat 2026 öğle Haber Bülteni
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir