Soma Davası Başladı: Çevrilmedik Dümen Kalmadı

Yargıtay’ın kararıyla yeniden görülen Soma Katliam Davası’nın ikinci duruşması öncesi yapılan yürüyüşte konuşan Avukat Can Atalay, 7 yıldır davada çevrilmedik dümenin kalmadığını söyledi.

featured

MANİSA – Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 301 maden işçisinin ölümünden sorumlu olanların yargılandığı Soma Katliam Davası’nda verilen cezaların Yargıtay tarafından bozulması ardından 2’nci duruşması görülmeye başlandı.

Duruşma öncesi aileler, sendikalar ve siyasi partiler Akhisar Tren Garı önünde bir araya gelerek mahkeme salonu önüne yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe madenci ailelerinin yanı sıra KESK MYK üyeleri ile Manisa ve İzmir Şubeler Platformları, DİSK/Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Bağımsız Maden İş Sendikası, Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, HDP, CHP Manisa Milletvekilleri ve il ve ilçe yöneticileri, TİP GEnel Başkanı Erkan Baş ve milletvekili Ahmet Şık, Soma 301 Madenciler Sosyal Yardımlaşma Derneği, Manisa ve İzmir Baroları, Sosyal Haklar Derneği, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi katıldı.

Aileler yaşamını yitiren 301 madencinin isminin yazılı olduğu pankart taşıdı. “Soma’nın körümü katilleri yakacak”, “Katillerden hesabı emekçiler soracak”, “Soma’yı unutma unutturma” sloganlarının atıldığı açıklamada dava avukatlarından Can Atalay konuştu.

Atalay, “7 yıldır olanı olduğu gibi görmemek için olmadık dümen çevirdiler. Türkiye’de en ucuz maliyet kalemi işçi canı. Bu düzen böyle gitmez. İşçilerin canını hiç sayarak bu ilkeyi kalkındıramazsınız, sadece cebinizi dolduruyorsunuz. Bu ülkede kimse ekmeğini kazanırken öldürülmesin diyedir davamız. Suç üstü yakalandılar. Avukat arkadaşlarımdık tutukladılar” diyerek davayı takip eden insanlara cezaların verdiğini hatırlattı.

Yargıtay üyelerinin değiştirilerek Eylül kararını bozmasını eleştiren Atalay, “Bu karar, tezgahın ne kadar büyük olduğunu, dönen paraların ne kadar büyük olduğunu, kullanılan siyasal nüfusun ne kadar büyük olduğunun kanıtıdır. Türkiye’nin bu koşullarında, bu adaletsizlikte işçi sınıfı ve bu insanlar Eylül kararını aldı. Ancak ocak ayıda çevrilen tezgahı hepiniz biliyorsunuz. Ama siz unutmadık, adalet önünde adil bir şekilde hesap vereceksiniz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!