1. Haberler
  2. Cezaevleri
  3. 15 yaşında girdiği cezaevinden 46 yaşında çıktı

15 yaşında girdiği cezaevinden 46 yaşında çıktı

Yasin Dere, 15 yaşında girdiği cezaevinden 31 yılın ardından 46 yaşında tahliye edildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

VAN – Yasin Dere (46), 31 yılın ardından tutulduğu Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 1994 yılında tutuklanan Dere’ye, yargılandığı Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından “Devletin birliği ve bütünlüğü bozmak” iddiasıyla müebbet hapis cezası verildi. 15 yaşında girdiği cezaevinden 46 yaşında çıkan Dere’yi cezaevi çıkışında ailesi, Van Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) ve Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’nin (MEBYA-DER) yöneticileri karşıladı.

Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride son verilmesi için Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan ve tüm cezaevlerinde tutsakların katıldığı açlık grevi eyleminde de yer alan Dere’nin tahliyesi bir kez Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu (İGK) tarafından 6 ay ertelendi.

Sırasıyla 8 cezaevinde tutsak kalan Dere, 31 yılını tamamlayarak tahliye oldu.(MA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!