1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım Tutuklandı

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım Tutuklandı

Uşak’ta yürütülen “rüşvet” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın da aralarında bulunduğu 13 kişi, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin tamamı tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine çıkarıldı. Mahkeme, Özkan Yalım’ın tutuklanmasına karar verdi.

featured
0
Paylaş

UŞAK – Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, belediye ihaleleri ve kamu kaynaklarının usulsüz kullanımıyla ilgili rüşvet aldığı iddia edilen 13 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon, belediye başkanının yakın çevresi ve iş insanları kapsayacak şekilde genişletildi. Şüpheliler arasında belediye bürokratları ve müteahhitlerin de yer aldığı belirtildi.

Özkan Yalım’ın, belediye ihalelerinde menfaat karşılığı kararlar aldığı, kamu kaynaklarını belirli kişilere yönlendirdiği ve rüşvet aldığı yönündeki iddialar dosyada yer aldı. Gözaltı sürecinde emniyet ve savcılık sorgularının ardından tüm şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi sulh ceza hâkimliği, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım hakkında tutuklama kararı verirken, diğer 12 şüpheli için de tutuklama talebini değerlendirmeye devam ediyor. Yalım’ın tutuklanması, belediyedeki yolsuzluk iddialarının ulaştığı boyutu gösterdi.

Yolsuzlukla mücadele adı altında yürütülen bu tür operasyonlar, sistemin kendi içindeki çürümüşlüğü gizleyemediğini gösteriyor.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Sabah Bülteni 28 Mart 2026 sabah Haber Bülteni
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir