1. Haberler
  2. Emek
  3. Urfa’da Mercan İplik Fabrikasında İşçi Eylemi

Urfa’da Mercan İplik Fabrikasında İşçi Eylemi

Urfa’da Mercan İplik işçileri, ödenmeyen ücret ve tazminatları nedeniyle fabrika önünde eylem gerçekleştirdi. İşçiler, bayram öncesinde 80’den fazla arkadaşlarının işten çıkarıldığını belirterek, alacaklarının verilmesini talep etti.

featured
service
0
Paylaş

URFA – Eyleme katılan işçiler, fabrikanın Temmuz 2025’te konkordato sürecine girdiğinin kendilerinden uzun süre saklandığını ileri sürdü. Üç aydır ücret alamadıklarını ifade eden işçiler, işten çıkarmaların da bu süreçle bağlantılı olduğunu dile getirdi. Tekstil İşçileri Güç Birliği Sendikası eyleme destek verdi.

İşçiler Ne Diyor?

İşçiler, patronun “iflas ettik” gerekçesiyle toplu çıkarmalara gittiğini, ancak konkordato kararının önceden alındığını öğrendiklerini belirtti. Alacaklarının karşılanması ve keyfi işten çıkarmalara son verilmesi için mücadelelerini sürdürdüklerini açıkladılar.

Olay, konkordato ilan eden işletmelerde işçilik alacaklarının ve iş güvencesinin karşı karşıya kaldığı yapısal sorunları bir kez daha gündeme getirdi. Eylem devam ediyor.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Öğle Güncellemesi 24 Mart 2026 öğle Haber Bülteni
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir