1. Haberler
  2. Dünya
  3. Tel Aviv Üniversitesi Araştırmacısı İran’a Yönelik Çocuk Katliamı Çağrısı Yaptı

Tel Aviv Üniversitesi Araştırmacısı İran’a Yönelik Çocuk Katliamı Çağrısı Yaptı

Tel Aviv Üniversitesi Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü’nde araştırmacı olan Orit Perlov, İran’a yönelik olası operasyonlarda altyapı tesisleri yerine üst düzey yetkililerin çocuklarının hedef alınmasını öneren bir paylaşım yaptı. Tevrat’taki olaylara atıfta bulunarak çocuk katliamını savunan akademisyen, yoğun tepkiler üzerine mesajını sosyal medyadan kaldırdı.

featured
service
0
Paylaş

İSTANBUL – İsrail’in önde gelen akademik kurumlarından Tel Aviv Üniversitesi’ne bağlı Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü’nde görev yapan Orit Perlov, İran’a karşı savaşta hedef belirleme konusunda kan donduran görüşünü paylaştı. Perlov, altyapı ve askeri tesisler yerine İranlı üst düzey yetkililerin çocuklarının doğrudan hedef alınmasını önerdi. Paylaşımında Tevrat’taki bazı olaylara atıf yaparak bu tür eylemleri meşrulaştırmaya çalıştı.

Mesaj, sosyal medyada hızla yayıldı ve uluslararası düzeyde sert tepkilere yol açtı. Çocukların hedef gösterilmesinin savaş suçu kapsamına girebileceği vurgulanırken, akademik bir kurumda görev yapan bir araştırmacının bu tür bir çağrıda bulunması, İsrail’in güvenlik politikalarında sivillere yönelik yaklaşımların boyutunu bir kez daha tartışmaya açtı.

Yoğun eleştirilerin ardından Orit Perlov paylaşımını silerek konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Bu olay, siyonist merkezlerde üretilen “güvenlik” söylemlerinin, sivil halkı ve özellikle çocukları araçsallaştıran bir mantıkla nasıl örtüştüğünü gösterdi. İranlı yetkililerin aile fertlerinin hedef alınması önerisi, çatışma bölgelerinde sivillere yönelik sistematik şiddet politikalarının meşrulaştırılma girişiminin bir örneği olarakta değerlendiriliyor.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Akşam Kapanışı 23 Mart 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir