1. Haberler
  2. Gençlik
  3. Çocuk
  4. Tacize ve Cezasızlığa Karşı Yürüyüşe Engel

Tacize ve Cezasızlığa Karşı Yürüyüşe Engel

Cizre'de, cinsel taciz suçlamasıyla hapis cezası alan müdür yardımcısına karşı açlık grevini sürdüren Eğitim Sen üyesi Mesut Aslan ve beraberindekilerin yürüyüşüne polis engel oldu.

featured

ŞIRNAK – Cizre’de, öğrencilere yönelik cinsel taciz iddialarıyla gündeme gelen müdür yardımcısı Ercan’a karşı açlık grevi gerçekleştiren Eğitim Sen Şırnak Yürütme Kurulu üyesi Mesut Aslan, eyleminin 6. gününde yürüyüş organize etmek istedi. Ancak Aslan ve ona destek veren aktivistlere, polis müdahale etti.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 43 öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu belirlenen müdür yardımcısı Burak Ercan’a verilen hapis cezasının iptal edilmesine tepkisini göstermek amacıyla Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Şırnak Şubesi üyesi Mesut Aslan, 6 gündür süren açlık grevini sürdürmekteydi.

POLİS CİNSEL TACİZE KARŞI YAPILMAK İSTENEN YÜRÜYÜŞÜ ENGELLEDİ

Aslan, cezasızlığa dikkat çekmek için Eğitim Sen Cizre Şubesinden Sanat Sokağı’na yürüyüş yapmayı planladı. Fakat yürüyüşe saatler kala, yüzlerce polis zırhlı araçlarla Eğitim Sen binasını kuşattı. Polisler, halkın ve gazetecilerin bölgeye girişini engelleyerek, yürüyüşü düzenlemek isteyen Aslan ve destek veren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şırnak Milletvekili Newroz Uysal ile diğer siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerini “Kaymakam yürüyüşü yasakladı” diyerek durdurdu.

POLİS, YÜRÜYÜŞE ENGEL OLDU

Yürüyüşün engellenmesinin yasalara aykırı olduğunu belirten Aslan’a polislerin müdahale ettiğini görenler, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları ve alkışlarla tepki gösterdi. Halkın görüntü almasını engellemeye çalışan polislere karşı çıkan Aslan, “Neyi gizlemeye çalışıyorsunuz? Bir tecavüzcüyü nasıl koruduğunuzu herkes görecek” diyerek sert bir yanıt verdi.

POLİS ABLUKASINDA TEPKİ

Polis ablukasına karşı, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Koruma, aklama, hemen şimdi yargıla” sloganları ile tepki gösteren kalabalık, oturma eylemine geçti. Polislere seslenen Eğitim Sen Şırnak Şube Eşbaşkanı Adnan Şenbayram, “Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Sizin de çocuklarınız olabilirdi. Bu ablukayı aşacağız. Gerekirse her gün aynı saatte burada toplanıp yürümeye devam edeceğiz. Bizi tecrit edemezsiniz” ifadeleriyle duygularını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Haber Hakkında Sohbet