1. Haberler
  2. Dünya
  3. Suriye’de HTŞ’nin Saldırılarına Karşı Yayladağı Sınır Kapısı’nda Kitlesel Tepki

Suriye'deki HTŞ Saldırılarına Karşı Yayladağı Sınır Kapısı'nda Kitlesel Tepki

Yayladağı sınırında toplanan demokrasi güçleri, HTŞ’nin Halep’teki saldırılarını protesto ederek katliamlara karşı barış ve dayanışma çağrısı yaptı.

featured
0
Paylaş

HATAY – Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki Yayladağı Sınır Kapısı önünde, Suriye’de Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) öncülüğündeki grupların özellikle Halep’in Şeyh Maksud ve Eşrefiye gibi Kürt nüfusun yoğun olduğu mahallelerde gerçekleştirdiği saldırılara karşı çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü ve emek-demokrasi güçleri bir araya geldi.

Çukurova Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla düzenlenen eylemde, Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay’dan gelen yüzlerce kişi otobüslerle bölgeye ulaştı. Katılımcılar, sloganlar eşliğinde sınır kapısına yürüyerek burada basın açıklaması yaptı.

Açıklamada açılan pankartta şu ifadeler yer aldı: “Suriye’deki katliamlara geçit vermeyeceğiz! Kürt, Alevi, Süryani, Dürzi ve tüm halkların, inançların yanındayız!”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, eylemde yaptığı konuşmada HTŞ’nin saldırılarını sert bir dille kınadı:

“Bugün bizler bütün dünyaya Suriye’ye, Şam’a ve her yere Suriye’nin sınırından Yayladağı Sınır Kapısı’ndan sesleniyoruz. Suriye’de gerçekleşen bu katliamlar, Kürt halkının kanının dökülmesine yol açan bu anlayış, bütün dünyanın gözü önünde IŞİD armalarıyla gelenlerin varlığını gösteriyor. Suriye Milli Ordusu, HTŞ, El Kaide ve El Nusra’ya bağlı paramiliter güçlerin bu operasyonlarda yer aldığı biliniyor. Halep’te yaşananlar barış sürecine sıkılan bir kurşundur. Asla kabul etmiyoruz. Kürt halkı yalnız değildir!”

Açıklamalarda, HTŞ’nin Halep’teki saldırılarının Alevi, Kürt ve Dürzi halklara yönelik daha geniş mezhepçi ve tekçi politikaların devamı olduğu vurgulandı. Katılımcılar, bu saldırıların Suriye’nin çok kültürlü ve çok inançlı yapısını hedef aldığını belirterek, uluslararası kamuoyunu sessiz kalmamaya çağırdı.

Diğer konuşmacılar arasında DBP, EMEP, TÖP, SYKP gibi partilerin temsilcileri ile Alevi kurumları ve emek örgütleri yer aldı. Konuşmalarda ortak vurgu şu oldu:

  • HTŞ’nin DAİŞ zihniyetine benzer katliamcı tutumu reddediliyor.
  • Halkların birlikte mücadelesi ve dayanışması kazanacaktır.
  • Türkiye’nin barış ve diyalogdan yana tutum alması gerekiyor.

Eylemde, “Yaşasın halkların birliği!”, “Katil HTŞ!”, “Jin Jiyan Azadî” gibi sloganlar atıldı.

Bu eylem, Suriye’deki son gelişmelerin Türkiye’de yarattığı tepkinin en güçlü örneklerinden biri olarak kayıtlara geçti. Katılımcılar, sınır kapısından barış mesajı vererek, katliamlara karşı sessiz kalınmamasının önemini vurguladı. Halkların eşitlik, özgürlük ve birlikte yaşama mücadelesinin süreceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.