1. Haberler
  2. Emek
  3. Pulver’de İşçiler Grev Kararlılığıyla İstediğini Aldı

Pulver’de İşçiler Grev Kararlılığıyla İstediğini Aldı

Petrol-İş Gebze Şube üyesi Pulver işçilerinin birkaç saat süren grevinin ardından yüzde 92 oranında ücret zammıyla anlaşma sağlandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KOCAELİ – Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (Tembelova) bulunan Pulver’de toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecinde anlaşma sağlanamadı, işçiler greve çıktı. Petrol-İş Gebze Şube üyesi işçilerin birkaç saat süren grevinin ardından yüzde 92 oranında ücret zammıyla anlaşma sağlandı.

Evrensel’in haberine göre, Yaklaşık 700 işçinin çalıştığı Pulver bünyesindeki Pulver Kimya, Elastron Kimya ve Conta Lastik’te ocak ayından beri devam eden TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkan işçiler aylardır zamsız çalıştıklarını anlatıyordu. Pulver işçilerinin örgütlü olduğu Petrol-İş Gebze Şubesi yüzde 92 zam alındığını duyurdu.

‘Birliktelik ve dayanışma kazandırdı’

Pulver Kimya’da işçilerin 2024 yılının başından beri zamsız çalıştığını belirten Petrol-İş İş Yeri Temsilcisi Hakan Kavak, “Bu fabrikada 14-15 aydır zamsız çalışıyoruz işçi arkadaşlarımızla. Patron da düşük zam tekliflerini dayatırken ‘İşçilerin borcu çok fazla dayanamazlar’ mantığını güdüyordu. Grev kararı alındıktan sonra fabrikaya gelip ‘Fabrika karışmış’ demişti. Ben ise o zaman ‘Fabrika karışmadı. Arkadaşlar grev kararını coşkuyla karşıladı’ diye cevap vermiştim. Bizim buradaki kararlılığımız ve içeride oluşturduğumuz birliktelik ve dayanışma kültürü bize kazandırdı” ifadelerini kullandı.

Grevin ardından yüzde 92’ye çıktı

Sözleşme görüşmelerinin başından beri fabrika içinde gerçekleştirilen eylemler ve işçilerin zam ve sosyal hak taleplerini ısrarla dile getirmesinin grev gününe kadar kararlılığı olumlu etkilediğini belirten Kavak, “Arkadaşlar sürekli sürecin içinde ve işleyiş boyunca dahil olarak ilerlediler. Hatta temsilciler olarak biz hiç konuşmasaydık dahi TİS sürecini yürütebilirlerdi diyebilirim” derken grev öncesi yüzde 55 teklif eden patron tarafının grevin ardından ücret zammını yüzde 92 seviyesine çıktığını aktardı.

“6 Mayıs gece vardiyasında iş durduran arkadaşlarımıza sabah saatlerinde sabah ve akşam vardiyaları da katıldı. Aslında işçiler 35-40 saattir fabrikadalar. İnsanca yaşanacak bir ücret seviyesine ulaşmak için aylardır mücadele ettik ve böyle kazanım elde ettik” diyen Kavak, “Petrol-İş sendikasının Kocaeli’de grev aşamasına gelen, hatta Türkiye’de greve çıkacak ve grevde olan birçok işçi var. Birlik olmak ve tüm işçilerin ortak mücadelesi ortak karar vermesiyle kazanımlar geliyor, tüm işçilere çağrımız; birlik olsunlar ve mücadele etmekten geri durmasınlar” ifadeleriyle TİS görüşmelerinde insanca yaşanacak bir ücret için mücadele eden tüm işçilere çağrıda bulundu. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!