1. Haberler
  2. Kent
  3. Parktaki Yıldız, Soruşturma Nedeni Oldu

Parktaki Yıldız, Soruşturma Nedeni Oldu

featured
service
0
Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi, İstasyon Mahallesi’ndeki Atatürk Parkı’nda yapılan yenileme çalışmalarını geçen günlerde tamamlanmıştı. Parkın bir bölümünde kullanılan görsel, “PKK’yı çağrıştırdığı” gerekçesiyle soruşturma konusu oldu.

Soruşturma başlatan İstanbul başsavcılığı, Küçükçekmece’deki parkta projeyi sunan ve/veya onaylayan kişilerin açık kimliklerinin tespit edilmesi, terör bağlantılarının araştırılması için talimat verdi. 

Diğer yandan parkta sözkonusu düzenlemenin yeniden kaldırılmaya başlandığı gözlendi.

Screenshot 2

Küçükçekmece Belediyesi’nden yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

“İçişleri Bakanlığımıza ulaşan ve içeriğinde “Küçükçekmece Belediyesi’nce ilçemizin İstasyon Mahallesinde bulunan Atatürk Parkı’ndaki yenileme çalışmalarının 10 Kasım 2020 tarihinde tamamlanması sonrasında bazı yer döşemelerinde PKK terör örgütünün sembol ve renklerinin kullanıldığı” yönündeki ihbar üzerine, Valiliğimizin talimatları ile Kaymakamlığımızca mahallinde derhal gerekli inceleme yaptırılmış ve bahse konu örgütsel anlam içeren sembollerin kaldırılması sağlanmıştır. 

Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda soruşturma açılmış olup ayrıca adli makamlara da suç duyurusunda bulunulmuştur. “

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Sabah Bülteni 10 Mart 2026 sabah Haber Bülteni
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir