1. Haberler
  2. Dünya
  3. Mazlum Abdi, SDG’nin Halep’ten Çekileceğini Duyurdu

Mazlum Abdi, SDG’nin Halep’ten Çekileceğini Duyurdu

SDG Genel Komutanı Mazlum Abdi, sivil güvenliği ve stratejik nedenlerle bugün Halep’teki askeri varlıklarını tamamen sonlandırdıklarını açıkladı.

featured
0
Paylaş

İSTANBUL – SDG (Suriye Demokratik Güçleri) Genel Komutanı Mazlum Abdi, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Halep kentindeki varlıklarını sona erdirdiklerini duyurdu. Abdi, kararın “stratejik yeniden konumlanma” amacıyla alındığını belirterek, “SDG güçleri, Halep’teki askeri varlıklarını sonlandırarak, bölgedeki sivillerin güvenliğini ve istikrarını ön planda tutma kararı almıştır” ifadelerini kullandı.

Açıklama Tam Metni (Mazlum Abdi):

“Suriye’nin kuzeyinde ve doğusunda barış ve istikrarı koruma sorumluluğumuz gereği, Halep’teki askeri varlığımızı sonlandırma kararı aldık. Bu karar, sivillerin can güvenliğini riske atmamak ve bölgedeki gerilimi azaltmak amacıyla alınmıştır. SDG, Suriye’nin birliği ve bütünlüğü için mücadele etmeye devam edecektir. Tüm tarafları itidale ve diyaloğa davet ediyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.