1. Haberler
  2. Güncel
  3. KHK Eylemi 358. Hafta: ‘KHK’lar Gidecek, Biz Kalacağız’

KHK Eylemi 358. Hafta: ‘KHK’lar Gidecek, Biz Kalacağız’

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeleri, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ihraç edilen kamu emekçilerinin adalet talebiyle başlattığı oturma eylemini 358. haftasında da Karşıyaka çarşı girişinde sürdürdü. Eylemde, “KHK’lar gidecek, biz kalacağız” sloganı öne çıktı.

featured
service
0
Paylaş

İZMİR – Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeleri’nin, 2016 yılından bu yana Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kamu görevinden çıkarılan emekçilerin hak taleplerini dile getirmek amacıyla her çarşamba gerçekleştirdiği oturma eylemi, 11 Şubat 2026 tarihinde 358. haftasında da devam etti. Karşıyaka çarşı girişinde yapılan eylemde, KHK’lılar ve destekçileri “İşimizi, ekmeğimizi, onurumuzu geri istiyoruz” pankartı açarak seslerini duyurdu.

KESK İzmir Dönem Sözcüsü yaptığı açıklamada, “358 haftadır buradayız ve buradayız. KHK’larla hukuksuzca işten atılan on binlerce kamu emekçisinin OHAL Komisyonu ve idari yargı süreçlerinde yıllardır sonuç alamayan dosyaları hâlâ bekliyor. Bu hukuksuzluk devam ettiği sürece biz de eylemlerimize devam edeceğiz” dedi.

Eyleme katılan KHK’lı emekçiler, yıllardır süren mağduriyetlerini anlattı. Bir eğitim emekçisi, “15 yıldır öğretmenlik yaptım, bir gece ansızın kapıma gelen ihbarla işten atıldım. Ne suçum var ne de mahkeme kararı. Ailemle birlikte açlık sınırında yaşıyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi. Katılımcılar, KHK’ların siyasi tasfiye aracı olarak kullanıldığını ve Anayasa Mahkemesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmadığını vurguladı.

Oturma eylemi sırasında sıkça “KHK’lar gidecek, biz kalacağız”, “Susma, sustukça sıra sana gelecek” sloganları atıldı. Eylemde, KHK’lıların geri dönmesi, görevlerine iade edilmesi ve geçmişe dönük özlük haklarının iadesi talepleri yinelendi. Ayrıca, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun kararlarının büyük bölümünün ret olduğu ve yargı süreçlerinin uzatıldığına dikkat çekildi.

KESK İzmir Şubeleri, eylemin her çarşamba aynı saatte ve aynı yerde devam edeceğini belirterek, “Adalet yerini bulana kadar, mağduriyet giderilene kadar meydanlarda olacağız” mesajı verdi. Eyleme, KHK’lı aileleri, çeşitli demokratik kitle örgütleri ve yurttaşların da destek verdiği görüldü.

358. haftada gerçekleştirilen oturma eylemi, Türkiye genelinde KHK mağdurlarının yıllardır süren adalet arayışının sembolü haline gelen “Çarşamba eylemleri”nin kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. KHK’lılar, hukuki ve demokratik mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ederken, eylem katılımcıları da dayanışmanın süreceğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Akşam Kapanışı 11 Şubat 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com