1. Haberler
  2. Emek
  3. Kamu İşçilerinin Toplu Sözleşme Görüşmesinden Sonuç Çıkmadı

Kamu İşçilerinin Toplu Sözleşme Görüşmesinden Sonuç Çıkmadı

600 bini aşkın kamu işçisinin ücret zammı için yapılan görüşmeden sonuç çıkmadı. Türk-İş, eylemlerin süreceğini duyurdu.

featured

ANKARA – 600 binden fazla kamu işçisinin maaş artışını belirleyecek olan müzakerelerden herhangi bir sonuç alınamadı. Türk-İş, eylemlerin devam edeceğini duyurdu.

Kamu işçilerinin maaş zamlarını düzenleyecek olan protokol görüşmeleri uzun bir süredir sürerken, hükümetin önerdiği düşük zam oranlarına karşı işçiler tüm yurtta protestolarını sürdürmeye devam ediyor.

Kamu çerçeve protokolü görüşmeleri çerçevesinde dün akşam Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan toplantıdan bir netice çıkmadı. Türk-İş, gerçekleştirilen müzakerede kamu işçileri aleyhine bir gelişme yaşanmadığını belirterek eylemlerin devam edeceğini açıkladı.

Türk-İş Basın Bürosu aracılığıyla yapılan açıklamada, “Bu akşam Cumhurbaşkanlığı’nda kurulan komisyonda gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda kamu çerçeve protokolü için olumlu bir sonuç elde edilememiştir. Eylemlerimiz sürmektedir.” ifadesi kullanıldı.

Ayrıca açıklamada, görüşme ile ilgili detaylı bilgilendirmenin ilerleyen günlerde kamuoyuyla ve üyelerle paylaşılacağı kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.