ANKARA – Siyonist İsrail ordusu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) işbirliğiyle Gazze Şeridi’nde “Gazze İnsani Yardım Vakfı” adı altında oluşturulan yardım dağıtım merkezlerinde bulunan Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürüyor.
Gazze Şeridi’nin güney kısmındaki Han Yunus’ta, Tahliye Kavşağı civarında yardım bekleyen Filistinlilere yönelik gerçekleştirilen saldırılarda en az 51 Filistinli hayatını kaybederken, 200’den fazla kişi yaralandı. Ölenlerin cesetleri ve yaralıların Nasır Tıp Kompleksi’ne kaldırıldığı bildirildi.
İsrail ordusu, Gazze şehrinin kuzeydoğusunda yer alan Raşid Caddesi yakınlarında insani yardım bekleyen Filistinlilere düzenlediği saldırıda 2 Filistinliyi öldürürken, 10 kişi de yaralandı.
Netzarim Koridoru’nun güneyindeki bir yerde insani yardımların dağıtımını bekleyen Filistinlilere İsrail askerleri tarafından ateş açılması sonucunda 1 Filistinli hayatını kaybetti.
ABD ve İsrail işbirliğiyle kurulan “insani yardım dağıtım merkezleri” hizmet vermeye başladıktan bu yana, bu noktalarda yardım bekleyen Filistinlilerin öldüğü sayısı en az 397’ye ulaştı; ayrıca 3 binden fazla Filistinli de yaralandı.
Resmi verilere göre, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 55,493’e, yaralı sayısı ise 129,320’ye yükseldi.