1. Haberler
  2. Dünya
  3. İran İşçi Örgütleri: Özgürlük Füzelerle Gelmez, Savaşın Değil İran Halkının Yanında Durun

İran İşçi Örgütleri: Özgürlük Füzelerle Gelmez, Savaşın Değil İran Halkının Yanında Durun

ABD ve İsrail'in İran'a yönelik askeri saldırıları sürerken, İran içindeki bağımsız işçi sendikaları ve kadın örgütleri ortak bir açıklama yayımladı. Açıklamada, emperyalist müdahalelerin İran halkının özgürlük mücadelesini gasp ettiği vurgulanarak, dünya halkları ve emekçileri İran halkının kendi geleceğini belirleme hakkının yanında durmaya davet edildi. Saldırıların rejim değişikliği değil, daha fazla yıkım ve tahakküm getireceği belirtildi.

featured
service
0
Paylaş

TAHRAN – Ortadoğu’daki gerilim tırmanırken, İran’da rejim karşıtı bağımsız işçi ve kadın örgütleri ABD-İsrail ortak saldırıları karşısında net bir tavır aldı. Bir araya gelen örgütler tarafından yapılan ortak açıklamada, “Dünya halklarını ve emekçileri, savaş makinelerinin değil, İran halkının kendi geleceğini kurma hakkının yanında durmaya çağırıyoruz” denildi.

Açıklamada, ABD ve İsrail’in askeri operasyonlarının İran’daki baskıcı rejimi devirme iddiasıyla meşrulaştırılmaya çalışıldığı, ancak gerçekte bölgede tam tahakküm kurma ve kaynak yağması amaçlandığı ifade edildi. Örgütler, bu savaşın ne Trump’ın ne de Netanyahu’nun “kurtarıcılık” iddiasıyla açıklanamayacağını belirterek, “İran halkının haklı mücadelesini gasp etmenize ve küresel suçluların rehinesi haline getirmenize izin vermeyeceğiz” vurgusu yaptı.

İşçi sendikaları ve kadın inisiyatifleri, saldırıları “emperyalist-kapitalist düzenin sonucu” olarak nitelendirerek, İran rejiminin de savaş politikalarından sorumlu olduğunu hatırlattı. Açıklamada, geniş çaplı bir bölgesel savaşa doğru gidildiği uyarısı yapılırken, barış ve özgürlük için uluslararası dayanışma çağrısı öne çıkarıldı.

Benzer tepkiler İran’daki Osyan gibi kadın örgütlerinden de geldi; bu örgütler “ABD ve İsrail defolun” sloganıyla saldırıları kınadı ve halkın kendi kaderini tayin hakkını savundu. İran içindeki bu sesler, rejim yanlısı propagandanın ötesinde, bağımsız emek ve kadın hareketlerinin savaş karşıtı duruşunu yansıtıyor.

Uluslararası toplumda ise çağrılar artarken, bazı sol ve emek örgütleri bu açıklamayı destekleyerek NATO üslerinin kapatılması ve ateşkes taleplerini yükseltiyor. Bölgedeki çatışmaların yayılma riski devam ederken, İran halkının kendi iç dinamikleriyle şekillenecek bir geleceğe vurgu yapan bu çağrılar dikkat çekiyor.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir