1. Haberler
  2. Dünya
  3. İran Devrim Muhafızları: ‘Netanyahu’nun Ofisi ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hedef Alındı’

İran Devrim Muhafızları: ‘Netanyahu’nun Ofisi ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hedef Alındı’

İran Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC), İsrail'e yönelik 10. dalga füze saldırısında Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisi ile İsrail Hava Kuvvetleri Komutanlığı yerleşkesinin "Hayber" (Kheibar Shekan) balistik füzeleriyle vurulduğunu duyurdu. Saldırının Netanyahu'nun akıbetini belirsiz hale getirdiği iddia edilirken, İsrailli yetkililerden henüz resmi bir doğrulama veya yalanlama gelmedi.

featured
service
0
Paylaş

İSTANBUL – Orta Doğu’da ABD ve İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları üçüncü gününe girerken, İran Devrim Muhafızları Ordusu karşı ataklarını yoğunlaştırdı. Mehr Haber Ajansı tarafından yayımlanan resmi açıklamada, Devrim Muhafızları’nın “Sadık Vaat 4 Operasyonu”nun 10. dalgası kapsamında İsrail’e yeni bir füze salvosu düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, “İsrail Başbakanı’nın ofisi ve İsrail Hava Kuvvetleri Komutanlığı yerleşkesi Hayber füzeleriyle hedef alındı” ifadelerine yer verildi. İran kaynakları, saldırının “hedef odaklı ve sürpriz” nitelikte olduğunu vurgulayarak, Netanyahu’nun ofisinin “ağır darbe” aldığını ve Başbakan’ın durumunun “belirsiz” olduğunu öne sürdü. Bazı İran medyası, Netanyahu’dan saatlerdir haber alınamadığını ve planlanan ziyaretlerinin ertelendiğini iddia etti.

Kullanılan “Hayber” (Hürremşehr veya Kheibar Shekan) füzeleri, İran’ın en gelişmiş balistik silahlarından biri olarak biliniyor ve İsrail’in hava savunma sistemlerini aşma kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor. Bu saldırı, İran’ın İsrail’in üst düzey askeri ve siyasi hedeflerini doğrudan vurma iddiasıyla bölgedeki gerilimi daha da tırmandırdı.

İsrailli yetkililer ise İran’ın bu iddialarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. İsrail tarafı, İran’ın füze saldırılarının büyük bölümünün hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini savunurken, Netanyahu’nun ofisine yönelik spesifik bir vuruş olup olmadığına dair bilgi paylaşılmadı.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir