1. Haberler
  2. Dünya
  3. Husiler: ABD İran’a Saldırırsa Kızıldeniz’deki Gemilerini Vururuz

Husiler: ABD İran’a Saldırırsa Kızıldeniz’deki Gemilerini Vururuz

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, basın toplantısında ABD’nin İran'a yönelik olası saldırılarının kabul edilemez olduğunu ve öylesi bir durumda Kızıldeniz'deki ABD savaş gemilerini hedef alacaklarını açıkladı.

featured
service
0
Paylaş

İSTANBUL – Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, gerçekleştirdiği basın toplantısında bölgedeki gelişmeleri dikkatle izlediklerini ve ülkeyi korumak adına gerekli meşru adımları atacaklarını ifade etti.

Seri, İsrail’in bölgede tam bir kontrol sağlamaya çabaladığını, ABD’nin desteği ve işbirliğiyle “siyonist planını” devreye sokmak istediğini vurguladı. Ayrıca, bu planın önündeki en büyük engel olarak gördüğü İran yönetimini de devirmek için çaba sarf ettiğini belirtti.

Yahya Seri, “ABD’nin İran’a yönelik herhangi bir saldırısı, İsrail’in bölgede hakimiyet kurma amacına hizmet etmektedir ve bu, kesinlikle kabul edilemez. Çünkü bu durum, İslam topluluğunun bağımsızlığı ve şerefinin yok edilmesi, kölelik, alçaltma, vatanların işgali ve doğal kaynakların talan edilmesi anlamına gelmektedir.” diyerek, olası bir saldırı durumunda Kızıldeniz’deki ABD savaş gemilerini hedef alacaklarını belirtti.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Sabah Bülteni 28 Mart 2026 sabah Haber Bülteni
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir