1. Haberler
  2. Emek
  3. Haber-Sen’den Tutuklamaya Tepki: İbrahim Halil Doğan Derhal Serbest Bırakılsın

Haber-Sen’den Tutuklamaya Tepki: İbrahim Halil Doğan Derhal Serbest Bırakılsın

Haber-Sen sendikası, Genel TİS ve Hukuk Sekreteri İbrahim Halil Doğan'ın, herhangi bir hukuki gerekçe olmaksızın herkese açık bir Zoom toplantısına katıldığı iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanmasına tepki gösterdi. Sendika yönetimi basın açıklaması yaparak sendikal faaliyetlerin suç sayılamayacağını vurguladı ve Doğan'ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

URFA – Haber-Sen, Genel TİS ve Hukuk Sekreteri İbrahim Halil Doğan’ın tutuklanmasına ilişkin Urfa’da basın toplantısı düzenledi. Sendika Genel Başkanı Mesut Balcan tarafından okunan açıklamada, Doğan’ın hakkında herhangi bir dava veya soruşturma bulunmadığı halde, hukuki gerekçe gösterilmeden evine baskın düzenlenerek gözaltına alındığı ve ardından tutuklandığı belirtildi.

Tutuklamanın gerekçesi olarak gösterilen Zoom toplantısının herkese açık bir çevrim içi etkinlik olduğu vurgulanarak, bu durumun suçlama konusu yapılmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi. Açıklamada, sürecin sendikal faaliyetlere ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik bir müdahale olduğu kaydedildi.

Haber-Sen MYK üyeleri, “Sendikal faaliyetler suç değildir” diyerek baskı, gözaltı ve tutuklamaların kendilerini yıldırmayacağını vurguladı. İbrahim Halil Doğan’ın kolluk güçlerine ifade vermeye hazır olduğunu belirten sendika, derhal serbest bırakılması ve hakkında yürütülen hukuksuz sürece son verilmesi çağrısında bulundu.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir