İSTANBUL – İstanbul’da bir AVM önündeki protestoda gözaltına alınan Tuğbanur K., mahkemede bir polis memurunun kendisine cinsel ve fiziksel şiddet uyguladığını ifade etti. Tuğbanur K. ve avukatı, savcılıktan resen soruşturma talep etti. Savcı yetkisi olmadığını belirtirken, mahkeme İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
CİNSEL ORGANINA TEKME ATILDI
Avukat Akile Elif Öztürk, müvekkilinin gözaltı sırasında ters kelepçeyle bekletildiğini, su verilmediğini ve cinsel organa tekme atıldığını söyledi. Duruşma sırasında kolluk kuvvetlerinin salonda gözdağı vermeye çalıştığını belirten avukat, itiraz sonucu güvenlik görevlilerinin dışarı çıkarıldığını aktardı.
SAVCILIK HÂLÂ HAREKETE GEÇMEDİ
Öztürk, “Bu karar, 19 Mart’ta başlayan sürecin belki de en önemli adımı. Çünkü ilk kez yerel bir mahkemede polis şiddetine ilişkin kanaat oluşuyor. Ancak savcılıktan henüz somut bir adım atılmış değil. Bu bir ihbardır.” diyerek sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.