KOCAELİ – Gebze Kent Meydanı’nda bir araya gelen emek ve meslek örgütleri, sendikal faaliyetlerin birer anayasal hak olduğunu hatırlattı. Yapılan açıklamada, işçilerin sendikalaşma ve hak arama süreçlerinde karşılaştıkları engellerin, demokrasiye ve çalışma barışına vurulan bir darbe olduğu vurgulandı.
Sendikalardan Kararlılık Mesajı
Gebze Kent Meydanı’nda Umut-Sen’in çağrısıyla gerçekleştirilen eyleme Petrol-İş, Birleşik Metal-İş, Nakliyat-İş, TMMOB Makine Mühendisleri Odası, Emeklilerle Dayanışma Sendikası, Eğitim Sen, Eğitim-İş, Emek Partisi, Sol Parti ve Gebze Kent Politikaları Derneği destek verdi. Kurumlar adına yapılan konuşmalarda, baskıların işçileri yıldırmaya yönelik olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“Sendika temsilcilerimizin ve üyelerimizin asılsız gerekçelerle gözaltına alınması, mesleki faaliyetlerimizin suç gibi gösterilmesi kabul edilemez. İşçinin ekmeğini ve hakkını savunmak suç değil, onurdur. Baskılar bizi yolumuzdan döndüremeyecek.”
Tutuklu Sendikacılar İçin Özgürlük Çağrısı
Açıklamanın ana gündem maddesi, cezaevinde bulunan sendika yöneticileri ve aktivistlerin durumu oldu. Meslek örgütleri, yargı sürecinin hukuk çerçevesinde yürütülmesini ve haksız yere alıkonulan tüm sendikacıların serbest bırakılmasını talep etti.
Öne çıkan talepler şunlar oldu:
- Gözaltındaki sendikacıların derhal serbest bırakılması.
- İşyerlerindeki sendikalaşma baskılarının son bulması.
- Grev ve eylem hakkına yönelik müdahalelerin durdurulması.
Sendikalar ve meslek örgütleri, dayanışmanın artarak devam edeceğini ve hiçbir işçinin yalnız yürümeyeceğini belirterek eylemi sonlandırdı.





































