1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Erdoğan’ın Kararıyla Deprem Vergisine Zam

Erdoğan’ın Kararıyla Deprem Vergisine Zam

featured
service
0
Paylaş

Kamuoyunda ‘deprem vergisi’ olarak bilinen Özel İletişim Vergisi’ne zam geldi. Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Özel İletişim Vergisi’nde oran yüzde 7,5’ten yüzde 10’a çıkarıldı.

1999 yılında Gölcük Depremi’nin ardından “geçici” olarak getirilen Özel İletişim Vergisi, 2003 yılında AKP hükümeti döneminde kalıcı hale getirilmişti. 20 Yılda bu kalemden toplamda 70 milyar TL’nin üzerinde gelir elde edilirken, son yıllarda kamuoyunda “deprem vergilerine ne oldu” sorusu sıkça soruluyor. Devlet cephesinden ise deprem vergilerinin akıbetine ilişkin bir açıklama yapılmıyor.

2021 Zamlar başladı, zamlarla sürüyor

Ocak ayının başında doğalgazdan, elektrik, vergi ve harçlara zam yapılmıştı. Araç sahipleri tarafından her yıl iki taksitle ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi ile pasaport ve ehliyet dahil bazı harçlar yüzde 9.11 artırılmıştı. Yeni yılın ilk gününde elektriğe yüzde 6, doğalgaza ise yüzde 1 oranında zam gelmişti.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Akşam Kapanışı 4 Mart 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir