1. Haberler
  2. Emek
  3. Ege Üniversitesi’nde Sağlık Çalışanları İş Bıraktı

Ege Üniversitesi’nde Sağlık Çalışanları İş Bıraktı

Ege Üniversitesi Hastanesi'nde çalışan sağlık emekçileri, teşvik ek ödemeleri için iki günlük iş bırakma eylemine başladı. 

featured
service
0
Paylaş

İZMİR – Ege Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan sağlık emekçileri, teşvik ek ödemelerindeki adaletsizliğe karşı iki gün süren bir iş bırakma eylemine başladı. Ege Sendikalar Platformu tarafından düzenlenen eylemde, sağlık çalışanları hastane poliklinikleri önünde toplanarak çeşitli sloganlar atarak durumu protesto etti. “Memur sefalete yine mahkum” pankartının taşındığı eylemde, çalışanlar özlük haklarının kaybedilmesine ve teşvik ödemelerinin yetersizliğine dikkat çekti.

Eylemde konuşan Genç Sağlık Sendikası Temsilcisi Veysel Beyazıt, sağlık çalışanlarının ağır çalışma koşullarında ve yetersiz istihdam ile sosyal hayata zarar veren şartlarda çalışmak zorunda kaldığını belirtti. Beyazıt, “Teşvik ödemeleri zulümdür, bunları bize layık görenler de bu zulme ortak olmamalı.” diyerek, Ege Üniversitesi Hastanesi’nin finansal sorunlarının çözüm noktasının çalışanlar olmadığını vurguladı. Çalışanlar, diğer üniversite hastanelerinde sağlanan daha yüksek teşviklere de atıfta bulunarak, kendi haklarını talep etti.

Beyazıt, haklarını savunmaktan geri durmayacaklarını ifade ederek, “Herkes iyi bilsin ki hakkımızı savunmaktan yine geri durmayacağız.” dedi. Çalışanlar, mücadelenin sürdüğünü ve adaletli ücret talep edeceklerini belirtti. Eylem sonunda hastanenin başhekimliğine yürünerek, taleplerin iletildiği ifade edildi. Sağlık emekçilerinin bu eylemi, alanında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir