Yerel basına yansıyan haberlere göre Pakistan Ordu Sözcüsü Tümgeneral Ahmed Şerif, basın mensuplarına konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Şerif, saldırıda 23 asker, 3 demir yolu işçisi ve 5 yolcunun hayatını kaybettiğini, toplam 354 esirin de kurtarıldığını kaydetti.
Ayrıca Şerif, kurtarma operasyonunda 33 militanın öldürüldüğünü belirtti.
Eyalet Başbakanı Sarfraz Bugti de, eyalet meclisine askerlerin olaya karışan tüm isyancıları öldürdüğünü söyledi.
NE OLMUŞTU?
Belucistan’ın Pakistan’dan bağımsızlığı için savaşan Beluci Kurtuluş Ordusu (BLA) militanlarının salı günü el koydukları trene operasyon düzenleyen ordu birlikleri 50 militanı öldürdü. Ordu olayda ölen 21 yolcuyu da BLA’nın öldürdüğünü ileri sürdü.
BLA sözcüsü Jiyand Baloç, salı günü, yetkililer hapisteki militanları serbest bırakmayı kabul ettiği takdirde eylemcilerin yolcuları serbest bırakmaya hazır olduğunu söylemişti.
AP muhabiri Charles de Ledesma, Pakistan güvenlik güçlerinin ülkenin dağlık güneybatı bölgesinde bir trende rehin alınan yüzlerce kişiyi kurtarmaya çalışırken “ayrılıkçı militanlarla” çatışmaya girdiğini bildirdi.
BLA Pakistan güvenlik güçlerine yönelik sistematik saldırılar yürütüyor ve Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru kapsamında Belucistan’da uygulanan milyarlarca dolarlık projelerde çalışan ve aralarında Çin yurttaşları da olan binlerce sivili hedef alıyor.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, ülkesinin “Pakistan’ın terörle mücadele çabalarını güçlendirmesini kararlılıkla desteklemeyi sürdüreceğini” söyledi.