1. Haberler
  2. Dünya
  3. Almanya’da ‘Aşırı Sağcı Terör Hücresine Üye Olma’ Gerekçesiyle 8 Kişiye Suç Duyurusu

Almanya’da ‘Aşırı Sağcı Terör Hücresine Üye Olma’ Gerekçesiyle 8 Kişiye Suç Duyurusu

Almanya Federal Savcılığı, aşırı sağcı "Son Savunma Dalgası" terör hücresine üye olmakla suçlanan 8 kişiyi mahkemeye sevk etti.

featured
service
0
Paylaş

İSTANBUL – Almanya Federal Savcılığı, aşırı sağcı bir terör hücresine dahil olmakla suçlanan 8 kişi hakkında hukuki işlem başlattı.

Federal Savcılık, “Son Savunma Dalgası” adı verilen aşırı sağcı terör grubu ile bağlantılı olarak 8 şüpheli için iddianame oluşturdu. 14 ila 21 yaşları arasındaki bu bireyler, terör örgütüne katılma, cinayete teşebbüs ve ağır yaralama gibi suçlamalarla Hamburg Yüksek Bölge Mahkemesi’ne sevk edildi.

SON SAVUNMA DALGASI GRUBU

Federal Savcılık, grubun göçmen kökenlilere ve siyasi muhalefet edenlere yönelik saldırılar planladığı ve gerçekleştirdiğine dair somut kanıtların bulunduğunu belirtti. Grubun, Alman ulusunu korumak amacıyla bir “son çare” olduğuna inandığı ve demokratik düzeni yıkmayı hedeflediği ifade edildi.

Şüphelilerden ikisinin, 2024 yılında Brandenburg’da bir kültür merkezini ateşe vermekle suçlandığı bildirildi. Yangın sonucunda merkez tamamen yanmış, çalışanlar ise herhangi bir yaralanma olmadan kurtulmuştur. Zanlıların ayrıca Thüringen ve Brandenburg’daki sığınmacı yurtlarına saldırılar düzenleme planları olduğu ve bu planları hayata geçirmeye çalıştığı iddia ediliyor.

Grubun, özellikle sığınma evleri ve sol görüşlü kuruluşlara yönelik kundaklama ve bombalı saldırılar gerçekleştirmeyi planladığı bildirilmiştir. Savcılığın yürüttüğü soruşturmanın devam ettiği kaydedilmiştir.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Sabah Bülteni 22 Mart 2026 sabah Haber Bülteni
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir