1. Haberler
  2. Dünya
  3. ABD, Venezuela’nın Petrol Gelirlerini ‘Denetlemeye’ Hazırlanıyor

ABD, Venezuela’nın Petrol Gelirlerini ‘Denetlemeye’ Hazırlanıyor

ABD’nin 3 Ocak’ta Venezuela’ya yönelik gerçekleştirdiği saldırının ardından, Washington yönetiminin ülkede bir tür “mali denetim” mekanizması kurmayı planladığı bilgisi ortaya çıktı.

featured
0
Paylaş

İSTANBUL – ABD’nin 3 Ocak’ta Venezuela’ya yönelik gerçekleştirdiği saldırının ardından, Washington yönetiminin ülkede bir tür “mali denetim” mekanizması kurmayı planladığı bilgisi ortaya çıktı.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde yaptığı açıklamada, Venezuela hükümetinin yaptırımlarla dondurulan petrol gelirlerinden serbest bırakılacak olan paraya dair bütçeyi her ay Trump yönetimine sunmayı kabul ettiğini iddia etti.

Rubio’ya göre, Caracas belirli kamu harcamaları için bir bütçe hazırlayacak ve ABD, bu plana uygun olarak petrol gelirlerinin bir kısmını serbest bırakacak. Böylelikle Venezuela’nın harcamaları fiilen Washington’un onayına tabi hale gelecek.

Fonların Kullanımı

Fonların ilk aşamada Katar kontrolündeki offshore hesaplarda tutulacağını belirten Rubio, bu paranın önemli bir kısmının ABD’den ilaç ve ekipman alımında kullanılacağını öne sürdü.

Bu plan, Senato’da “ABD’nin başka bir ülkenin parasını fiilen yönetmesi” demektir. Bu da ulusal bağımsızlığın yok edilmesi anlamına geliyor. Venezuela yönetimi, Rubio’nun açıklamalarına dair henüz resmi bir yanıt vermiş değil.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Akşam Kapanışı 29 Ocak 2026 akşam Haber Bülteni
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.