ANKARA – ABD’nin İran’a yönelik saldırı tehditleri devam ederken, Savunma Bakanı Pete Hegseth, “Diplomatik bir çözüm için kapının hala açık olduğunu” belirtirken, Tahran’ın nükleer silah programını durdurmak adına “Başkan Donald Trump’ın beklediği her şeyi uygulamaya” hazır olduklarını ifade etti.
Washington’daki Beyaz Saray’da düzenlenen kabine toplantısına katılan Hegseth, İran ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.
Trump’ın direktifleri doğrultusunda Venezuela’da “gerekenleri” yaptıklarını belirten Hegseth, nükleer silah programını bahane göstererek İran’a yüklenmeye devam etti.
Hegseth, “Şu an itibarıyla İran’a, bir anlaşma yapmaları için tüm seçeneklerin sunulduğundan emin olun. Nükleer kapasite peşinde koşmamalılar” şeklinde konuştu.
ABD ordusunun, Trump’ın vereceği her türlü emri yerine getirmeye hazır olduğunu vurgulayan Hegseth, diplomasi başarısız olursa askeri seçeneklerin masada kalmaya devam edeceğini kaydetti.
Hegseth, “Bu ay (Venezuela’da) yaptığımız gibi, Başkan’ın Savunma Bakanlığından beklediği her şeyi yerine getirmeye hazır olacağız” diyerek, İran konusunda “ABD çıkarlarını korumak için gerekli adımları atacaklarını” belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump, önceki gün sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda, İran’a doğru “devasa bir armadanın ilerlediğini” duyurmuş ve Tahran yönetimine anlaşma yapma çağrısında bulunarak, aksi takdirde “daha ağır bir saldırı yapılacağı” uyarısında bulunmuştu.
Trump, bu armadanın Abraham Lincoln uçak gemisi öncülüğünde olduğunu ve Venezuela’ya gönderilenden daha büyük bir filo oluşturduğunu belirterek, “(Filo) Venezuela’daki gibi, gerekirse hızlı ve şiddetli bir şekilde görevini yerine getirmeye hazır, istekli ve kabiliyetli” ifadelerini kullanmıştı.





































