1. Haberler
  2. Dünya
  3. ABD, HTŞ’yi ‘Terör Örgütü’ Listesinden Çıkardı

ABD, HTŞ’yi ‘Terör Örgütü’ Listesinden Çıkardı

ABD, Heyet Tahrir Şam'ı "terör örgütü" listesinden çıkardığını duyurdu.

featured
service
0
Paylaş

ANKARA – Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, Suriye’ye yönelik uygulanan yaptırımların kaldırılmasının ardından, “terör örgütü” kategorisinde bulunan Heyet Tahrir Şam (HTŞ) örgütünün adının listeden silindiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığının bu kararına dair detaylar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun onayıyla yayımlanan bildiride, “El Nusra Cephesi” olarak bilinen HTŞ’nin, ‘Yabancı Terör Örgütü (FTO)’ listesinden çıkarıldığı ifadesine yer verildi.

Söz konusu kararın, ABD’nin Adalet Bakanı ile Hazine Bakanı ile görüşülerek alındığını ve Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası’nın 219. maddesi çerçevesinde HTŞ’nin “Yabancı Terör Örgütü” olarak kabul edilmesine dair önceki düzenlemenin iptal edildiği kaydedildi.

https://devrimcidusun.org/wp-content/uploads/2021/04/1.png
Giriş Yap

Devrimci Düşün Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

DEV-KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir